Zdraví

Ajurvédou proti nachlazení

Sbírání kytiček

Rýma, kašel, škrábání a pálení v krku, ucpaný nos a dutiny. To všechno jsou příznaky onemocnění horních cest dýchacích, lidově zvaného nachlazení.

Na jeho vzniku se podílejí viry a oslabený imunitní systém. Všechny nepříjemné pocity způsobuje zánět sliznic, k němuž se často přidává i zvýšená teplota.

Rýmy a dalších nepříjemných příznaků nachlazení se nezbavíte lusknutím prstů. Přesto pro uzdravení můžete udělat víc, než jen stříkat do nosu kapky nebo popíjet zázvorový čaj. Zkuste metody, jež nabízí prastará východní medicína zvaná ajurvéda.

Principy východní nauky

Ajurvéda je 5000 let stará indická medicína. Název „ájurvéda“ znamená v doslovném překladu „věda o životě“ a člověka považuje za jeden celek složený z jednoty těla, ducha, chování a prostředí. Jde o celostní (holistický) systém, v němž jde o celkovou harmonii organizmu. Abychom byli zdraví a spokojení, musí být v rovnováze jednotlivé funkce našeho těla a současně i psychika. Ajurvéda zahrnuje jednotlivé unikátní systémy výživy, cvičení, bylinné terapie, relaxace, meditace, pročišťování organizmu, aromaterapie a masáží. Směřuje k zachování rovnováhy energie v těle, jež je nejdůležitější podmínkou zdraví.

Účinné procedury

Pokud se chcete vyhnout nachlazení a posílit imunitu, svěřte se do rukou odborníků na ajurvédu a vyzkoušejte proceduru Nasal Shower. Jde o léčebnou očistu nosu, masáž hlavy a obličeje. Vnímejte vůni bylinných extraktů a olejů, které za několik okamžiků uvolní vstupní bránu vašeho dechu. Otevřete svou mysl a nechejte tuto mocnou esenci, aby jí prostoupila a odnesla vše negativní. Masáž dutin zaktivuje energetické dráhy a umocní blahodárné účinky kúry na růst vlasů, bolest hlavy, migrénu a kožní choroby. Očistný olej zanechá dýchací cesty volné, aby jimi mohl vzduch proudit a osvěžit vaše vědomí. Síla kúry je tak velká, že zmírňuje i bolesti dutin, zubů a uší.

Tuto proceduru, která trvá 45 minut, si můžete dopřát například v Planet Zen v pražském hotelu Icon (www.planetzen.cz). Vyjde vás na 795 Kč.

 

Připravila: Zuzana
Foto: iStock
7. 10. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků