Krása

Co by vám v šatníku nemělo chybět

Sbírání kytiček

Spodní prádlo v různých barvách i provedení je dnes pro většinu žen samozřejmostí. Existují ale také „vychytávky“, které se vám k prádlu i místo prádla občas mohou hodit.

 

Nálepky pro přilepení šatů

Nalepovací podprsenka
K čemu slouží? Použijete ji místo klasické podprsenky, když je dekolt nebo zadní výstřih šatů tak veliký, že se pod ně klasická podprsenka nehodí. S nalepovací podprsenkou prsy podlepíte a dostatečně vytvarujete. Je vhodná pro prsy do velikosti košíčku D, neboť větší prsy jsou příliš těžké. Tato vychytávka je k dostání v tělové barvě nebo silikonovém provedení, navíc můžete zvolit variantu s klipem pro vytvoření push-up efektu. Pak stačí prsy podlepit a klipem sepnout. Nalepovací podprsenka se dá použít opakovaně.
 
Nálepky pro přilepení šatů

K čemu slouží? Speciální průhledná samolepicí páska přichytí výstřih nebo okraj šatů přímo na tělo. Zabráníte tak posouvání šatů, rozevírání výstřihu apod. I při nalepení působí oblečení přirozeně, šaty dobře sedí a při pohybu se nestane, že odhalíte partie, které nechcete ukazovat. Pro jednorázové použití.
 
 Lip up form

Lip up form

Lift up form

K čemu slouží? Při změně váhy, po porodu a kojení, po redukci váhy apod. prsy povolí a jsou povislé. Tento problém vyřeší správně zvolená podprsenka, ale jsou příležitosti, kdy se prádlo nebo klasická ramínka pod šaty nehodí a silikonová se vám nelíbí. Pak je na místě vyzkoušet tuto speciální nálepku, která prsy přizvedne a vytvaruje do pozice (formy), jakou požadujete. Přes šaty Lift up form nikdo neodhalí, neboť efekt je velmi přirozený.
 
 Podložky pod ramínka

Podložky pod ramínka

Podložky pod ramínka

K čemu slouží? Tuto pomůcku ocení zejména ženy s velkými prsy, kterým váha prsou přenášená na ramínka způsobuje velké zatížení a bolestivé otlaky. Výrobci sice už šířku ramínek navrhují a přizpůsobují velikosti prsů, ale ženy, které jsou citlivější nebo dříve nenosily správnou velikost, ocení silikonové nebo tělové vkladky. Ty se vkládají pod ramínka podprsenky v místech, kde je zatížení největší, váha prsou se tak na ramínku přes podložku lépe rozloží. Pod oblečením nejsou vidět, a nerýsují se ani pod přiléhavým svetříkem či halenkou. Dají se používat opakovaně.
 
Nejsou ramínka jako ramínka
K čemu slouží? Ramínka jsou součástí podprsenky, nesou váhu prsou a prsy přizvedávají.
Takže se bez nich neobejdete, pokud se nejedná o podprsenku, která má ramínka odepínací a lze ji nosit bez nich. Samozřejmostí jsou dnes i ramínka silikonová, kterými lze nahradit ramínka klasická. Velká většina výrobců však nabízí podprsenku s variabilními ramínky – na zadním dílu jsou odpínací a dají se zapnout různými způsoby. Tak můžete prádlo jednoduše přizpůsobit oblečení, které si oblékáte. Jsou-li ramínka variabilní, máte tři možnosti – zapnout podprsenku klasicky, zapnout ji za krk, nebo, pokud jsou ramínka dostatečně dlouhá, také křížem přes záda.
 
Pomůcka do kabelky a na cestování
K čemu slouží? S její pomocí jednoduše setřete chlupy a nitě z oblečení. Na trhu jsou různé válečky a destičky, ale tato jednorázová rukavička je skladná, vhodná na cesty a do kabelky. Rychle vyřeší problémy s chloupky na oblečení, zejména pokud nosíte mohérovou šálu či kašmírový svetr nebo jste majitelkou domácího mazlíčka.

Kde je koupíte?
To je také důležité vědět, protože ne každá prodejna s prádlem takové „vychytávky“ nabízí. Pravděpodobně uspějete na internetu, dáváte-li přednost kamennému obchodu, zkuste rovnou zamířit do obchodu Dessous/Dessus v Králodvorské ulici 666 v Praze 1, kde mají tyto praktické drobnosti běžně v prodeji.
 
Autor: Šárka
Foto: Archiv firmy La Marque
15. 11. 2010
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků