Gastro

Jablkový koláč se skořicí a vanilkou

Sbírání kytiček

Máte rádi koláče s jablky? Vyzkoušejte recept na jablkový koláč se skořicí a vanilkou.

Na těsto:

• 250 g měkkého másla
• 200 g moučkového cukru
• špetka soli
• 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
• 3 vejce
• 350 g polohrubé mouky
• 2 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 2 PL strouhanky
• 125 ml mléka

Na náplň:

• 8 malých oloupaných jablek
• 100 g strouhaných mandlí
• 100 g rozinek
• 1 PL rumu
• 3 PL lžíce vody
• 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
• dortovou formu o průměru 26 cm

Příprava:

  1. Máslo s moučkovým cukrem, solí a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme vejce, prosetou mouku s kypřicím práškem, strouhanku a mléko. Všechno dobře promícháme. Jednou třetinou těsta vyplníme dno vymazané a strouhankou vysypané dortové formy (průměr 26 cm).
  2. Oloupaná jablka rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Na přípravu mandlové náplně smícháme všechny suroviny ručně v misce. Náplní naplníme otvory vzniklé v jablkách a naplněná jablka položíme na těsto ve formě. Zbytek náplně vmícháme do zbylého těsta, které poté nalijeme na jablka. Povrch uhladíme stěrkou a koláč vložíme do předehřáté trouby péct.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 75 minut

3. Koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Tip: Koláč můžeme posypat dle šablony vystřihnuté z papíru na pečení.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků