Zdraví

Jak na klíšťata

Sbírání kytiček

Vyrážíte do přírody a bojíte se, že chytnete infikované klíště? Zda je infikované na první pohled nepoznáte. Můžete ho však bezpečně odstranit, aniž byste vyvolali jeho obranné reakce.

Existuje spousta rad, jak s klíštětem co nejlépe „zatočit“. Právě před zažitým postupem vytáhnout klíště otáčením odborníci důrazně varují. Jedním z prostředků, který vám pomůže bezpečně odstranit klíště z lidské pokožky, je – Ixoderm®. Přípravek určený k rychlé paralizaci, zneschopnění, znehybnění, dezinfekci, usmrcení a bezpečnému odstranění přisátého klíštěte znamená definitivní konec diskusím, zda a čím přisáté klíště zakápnout, jestli je lepší jej vyšroubouvat nebo vyviklat. Ixoderm® řeší rizikovou situaci bezpečně, efektivně a rychle.

Stačí jen nanést nepatrné množství přípravku z tuby na přisáté klíště tak, aby bylo zcela pokryto. Prvním a zásadním účinkem je okamžitá anesteze (zneschopnění) klíštěte bez vyvolání jakékoliv jeho obranné reakce (především zvýšené slinění či vyzvracení obsahu útrob klíštěte do ranky). Současně dochází k bezprostřední dezinfekci povrchu klíštěte, ranky i jejího okolí, a také k rychlému prostupu prostředku do vnitřních částí klíštěte.

Ixoderm® dokáže narušit a změkčit tzv. cementovou vrstvu, kterou je klíště v rance pevně uchyceno, postupně dojde ke spolehlivému usmrcení klíštěte a jeho zpevnění, takže je možné jej jednoduše a bezpečně odstranit, nejlépe pinzetou, která je součástí balení Ixodermu®. 

Na závěr stačí ranku dezinfikovat jednou kapkou Ixodermu® na postižené místo. Úplná likvidace klíštěte nastává do 5 minut od první aplikace, což zásadně eliminuje riziko infikování organizmu obávanou lymeskou borreliózu i klíšťovou encefalitidou!

Ixoderm® zakoupíte v lékárně.

Autor: Katka
Foto: Erik Karitz Pixabay

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků