Krása

Jak se vyznat ve spodním prádle

Sbírání kytiček
Pokud si kupujete prádlo po delší době a neznáte svou aktuální velikost, nebo jste po porodu, zhubly jste či přibraly, můžete se orientačně změřit. Ale v každém obchodě s prádlem by vám měly poskytnout odbornou radu, přeměření a samozřejmě vám s výběrem prádla maximálně pomoci.

Jak se obléká podprsenka

Při každém nákupu prádla je důležité zkoušení. Někdy je třeba vyzkoušet 5–6 typů podprsenek, abyste poznala, co vám lépe sedí, v čem se dobře cítíte. Nejprve byste měla najít vhodnou velikost a typ prádla, který vám sedí a vyhovuje, pak teprve vybírejte barvu a provedení, které se vám líbí.

A jak se podprsenka správně obléká?

V kabince si navlékněte ramínka podprsenky a předkloňte se, aby vám prsy do košíčků samy vklouzly. V předklonu si podprsenku na zádech zapněte. Pokud je to pro vás náročné, požádejte o spolupráci obsluhu. Ve specializovaných obchodech vám pomoc určitě nabídnou sami ještě před zkoušením. Ale podprsenku si také můžete nejprve na zádech zapnout, pak se se zapnutým obvodem teprve předklonit, prsy nechat sklouznout do košíčků a nakonec navlékat ramínka.

Ve stoji pak každý prs v košíčku upravte. To znamená, že ho od vnějšího okraje podprsenky jemně odtáhnete, případně bradavku stočíte směrem dolů a do středu. Tím prs v košíčku správně urovnáte a upravíte. Podprsenka by měla kosticí sedět skutečně úplně pod prsy. Zapínání by mělo být zapnuté na posledním háčku tak, abyste obvod měla možnost dále utahovat. Obvod by měl pevně sedět, aby prsům poskytoval správnou oporu, a měl by být ve stejné výši vpředu i na zádech.

Při zkoušení nezapomeňte na ramínka a podle potřeby je utáhněte. Měla by být pevná, ale neškrtit. Váha prsou se tak může správně rozložit mezi obvod a ramínka.

Ještě než namíříte k pokladně s vybranou podprsenkou, oblečte si na ni přiléhavé tričko (vezměte si jej s sebou, i když ve specializovaných obchodech mívají většinou přiléhavé tričko k dispozici). Pod tričkem se vám nesmí rýsovat bouličky, vše musí vypadat přirozeně a postava by měla být pěkně vytvarovaná.

Jak prádlo ošetřovat?

V každém případě se seznamte se způsobem ošetřování uvedeném na visačce. Většina prádla má v symbolech doporučené praní v ruce, ale většina žen pere bez problémů prádlo v pračce.

Aby vám dlouho vydrželo, nezapomeňte:

  • prát ho v pracím sáčku (sáček z jemné tkaniny, na zip) – prádlo prané v sáčku se do ostatních věcí v pračce nezamotá, nevytáhne se a mnohem méně se ničí
  • prát na jemný program nebo program ručního praní s prádlem stejné barvy
  • na praní používat gely na praní nebo dětský šampon a určitě nepoužívat aviváže
  • prádlo s vyztuženými košíčky neždímat (nebo jen s minimálními otáčkami)
  • před sušením vytvarovat košíčky do původního tvaru
  • při ukládání do prádelníku je ideální košíčky neprolamovat, ale podprsenky naskládat do šuplíku či skříňky na sebe v rozloženém stavu
Připravila: Michaela Vlčková

Zdroj informací: La Marque
Zdroj fotografií: La Marque
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků