Kosmetika

Jak upravovat obočí

Sbírání kytiček

Ač se to nezdá, obočí ovlivňuje výraz oka i celé tváře. Proto byste jej měly upravovat opatrně a s citem. Pro všechny, které neví, jak na to, přinášíme několik základních rad.

Tvar obočí ovlivňuje výraz obličeje, proto je velkou výhodou, že se dá poměrně jednoduše upravovat. Většina žen se při úpravě obočí zaměřuje pouze na jeho šířku, ale stejně důležitá pro celkový vzhled je i jeho délka. Nejprve obočí učešte. K tomu se nejlépe hodí spirálka na řasy nebo speciální kartáček na obočí, který jednotlivé neposlušné chloupky zachytí a lehce je učeše.

Ideální velikost

Pro správnou úpravu velikosti obočí existuje základní pravidlo:

  • Spojte myšlenou přímkou křídlo nosu a vnitřní koutek oka. Přímku protáhněte směrem nahoru. V místě, kde přímka obočí protíná, by obočí mělo začínat.
  • Druhou pomyslnou přímkou spojte křídlo nosu a vnější koutek oka. Tam, kde přímka obočí protíná, by obočí mělo končit. Jestliže toto pravidlo nedodržíte a obočí vytrháte víc, vypadá nepřirozeně.
  • Velmi výrazně pomáhá úprava obočí u žen a dívek, které mají obočí uprostřed srostlé. Takové obočí totiž dodává výrazu obličeje tvrdost a navíc opticky oči přibližuje. Základní úprava spočívá ve vytrhání přebytečných chloupků v místě, kde obočí srůstá (nad kořenem nosu). Je však třeba postupovat opatrně a zákrok provádět pravidelně.
  • Obočí vytrhávejte po směru růstu chloupků a vždy před velkým zrcadlem. Nikdy nepoužívejte malé kapesní zrcátko, ve kterém vidíte jen jedno křídlo obočí. Můžete si tak vytvořit každé obočí jinak dlouhé a jinak tvarované.
 

Dokreslení chloupků

Opačný problém můžete mít, pokud máte z nejrůznějších důvodů obočí prořídlé nebo vám chloupky místy chybí. Domalovat jednotlivé chloupky lze jednoduše tužkou na obočí. Chloupky dokreslete tenkými čárkami, krátkými tahy, snažte se napodobit i neupravené a prolínající se chloupky.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Lexikon půvabu
Zdroj fotografií: iStock
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků