Bydlení

Koupelna podle aktuálních trendů

Sbírání kytiček

Jaké jsou tedy trendy koupelen pro rok 2012 a 2013? Některé koupelny jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi a materiály a i barvy se inspirují v přírodě. V moderní koupelně se snoubí harmonie barev, světla, vůní a zvuků.

Inspirace přírodou

 

„Interiér koupelen v sezóně 2012/2013 se inspiruje zejména přírodou. Módní jsou přírodní materiály a materiály nezatěžující životní prostředí. Pokud chcete vytvořit dojem luxusu, sáhněte po přírodních strukturách, jako je dřevo (např. Wenge) či kamenu v podobě černého nebo bílého mramoru,“ říká Zdeňka Fialová, interiérová designérka. „Strukturou dřeva jsou inspirovány i designy aktuálních keramických dlaždic a populární jsou i dlaždice z recyklovaného skla. Letos se ve velkém uplatňují mozaikové vzory imitující povrch stříbra, perleti či zlata. Vracejí se ozdobné lišty a „in“ jsou také úchytky v barvě leštěného nebo broušeného bronzu,“ dodává Zdeňka Fialová.

 


Design a komfort také na podlaze

 

„Tento trend potvrzují také aktuální směry u koupelnových koberečků, kde jsou v kursu módní výrazné organické struktury a jednoduché geometrické vzory v čistých barevných tónech, které dobře doplňují aktuální moderní vybavení a přírodní materiály, “ říká Jiří Grund, ředitel společnosti Grund. „Správná koupelnová předložka dotváří charakter koupelny jak svou funkčností, tak designem a přináší měkké pohlazení po příjemné koupeli.


Moderní technika

Současné koupelny nabízejí čím dál větší komfort, což se ve velké míře projevuje instalací nejnovějších technických doplňků, jako jsou hydromasážní vany, whirpool, masážní sprchové systémy a sprchy rainshower, ale také elektronických ovladačů regulujících teplotu, tlak vody nebo intenzitu osvětlení.

Připravila: Katka
Foto: archiv firmy
6. 9. 2012

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků