Okouzlující příběh lásky, která nakonec překoná všechno zlé a díky své síle zlomí krutou kletbu, opět přichází do našich kin. Tentokrát ve francouzské verzi. Necháte se zlákat?

Žánr: fantasy-romantický thriller

Režie: Christophe Gans

Kamera: Christophe Beaucarne A.F.C. – S.B.C.

Hudba: Pierre Adenot

Hrají (a dabují): Léa Seydoux (Kráska – Jitka Ježková), Vincent Cassel (Zvíře/princ – Martin Stránský), André Dussollier (otec – Jaromír Meduna) a další


Příběh o namyšlenosti, chamtivosti a zklamání, ale také o čisté lásce, která dokáže všechno změnit, je známý už pěkně dlouho. A přesto stále láká.


Jak to tedy v pohádkách začíná?

Bylo, nebylo… Jeden otec – kupec měl několik dcer. Díky neštěstí však přišel o svůj obchod, a tak rodině hrozila bída, což se většině z nich nelíbilo. Jen Kráska byla ráda, že i když ztratili majetek, otec je živý a zdravý… Jednou se otec ztratil v lese a objevil tu zdánlivě opuštěný hrad a v něm spoustu bohatství. A nejen to, také krásné růže. Utrhl jeden květ pro svou milovanou dceru Krásku a zjevilo se mu Zvíře, jež za toto troufalství požadovalo jeho smrt. Nakonec se však místo otce obětuje Kráska. A ejhle, nečeká ji smrt, ale podivný život na místě, kde snad nikdo ani není, a když už je, tak se nechce ukázat. Jen mluví. Není divu, princ sice kdysi měl pěknou tvář, ale teď je z něj Zvíře…
Ale i Zvíře má evidentně šanci na nový lepší život, zejména když se do něj Kráska nakonec zamiluje, a tím zlomí zlou kletbu. Za chvílí zazvoní zvonec (přesněji řečeno – film trvá téměř dvě hodiny) a čeká nás šťastný konec.


Připravila: Marcela
Foto: HCE
13. 3. 2014

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků