Domácnost

Malé půjčky

Sbírání kytiček

Dluhy se člověk nechlubí. Všichni víme, že žít na dluh není moc výhodné, ale někdy to zkrátka jinak nejde. Zvláště v dnešní době zmítané krizí a nejistotami.

Každý z nás se může dostat do situace, kdy bude nutně potřebovat finanční výpomoc. Jenže když není na blízku nikdo, kdo by vám podal pomocnou ruku, nezbývá, než využít jiné možnosti. Nabídek je bezpočet. Ale pozor, ne všechny jsou výhodné. Takže než se rozhodnete nějakou „výhodnou“ půjčku využít, dobře vše zvažte. V každém případě si půjčujte co nejmenší částky. Vyhnete se tak zbytečnému zatížení rodinného rozpočtu v budoucnosti. Půjčka vám pomůže překonat tíživé období, zároveň se ale vyhnete dlouhodobým závazkům.

Na českém trhu je více poskytovatelů malých půjček. Oddělit ty seriozní od těch méně může být někdy problém. Mezi ty známější patří např. Ferratum, MobilPůjčka nebo Steps. Zajímavou formu půjčky poskytuje firma Kredia, kde si půjčku můžete sjednat jednoduše přes mobilní telefon, půjčka je rychlá, bez dokazování příjmů a do maximální výše 4.000 Kč.

Pokud se vám někdy stane, že v peněžence máte poslední tisícovku, ale do výplaty je ještě daleko, jsou pro vás tyto malé půjčky východiskem z přechodné krize. Přemýšlejte ale vždy, jestli budete schopni váš závazek včas vyrovnat včetně poplatků s půjčkou spojených. Na trhu je mnoho poskytovatelů, kteří sází na vaši nouzi a jejich podmínky jsou často na hranicí lichvy.

A jak jste na tom vy, milé čtenářky? Také si půjčujete peníze? Na co a jaké částky? Napište nám to do diskuse pod tímto článkem.

Připravila: Zuzana
Foto: iStock
3.11. 2011 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků