Rodina

Pohodlné zalévání bez špinavých rukou od navíjení hadice

Sbírání kytiček

Hadice je důležitá na každé zahradě. Hodí se i při úklidu okolí domu nebo například při umývání automobilu. Jak to ale zařídit, aby každé použití hadice zároveň neznamenalo ohýbání, mokré nebo zablácené ruce a zdlouhavé namotávání použité hadice, která překáží třeba na příjezdové cestě? Řešením může být celosvětově první akumulátorový nástěnný box na hadici značky Gardena.

Gardena nástěnný box na hadici 35 roll-up automatic Li Comfort představuje technologickou novinku, která poskytuje maximální komfort při „úklidu“ hadice. Ta se totiž dá velmi snadno navinout do boxu pomocí motoru poháněného baterií. Není tedy potřeba točit klikou nebo aktivovat navíjecí pružinu, jednoduše stisknete tlačíko a je rychle uklizeno – hadice se rovnoměrně vtáhne do boxu. Z důvodu bezpečnosti se hadice navíjí rychlostí 1,5 metrů za sekundu. Lithium-iontový akumulátor je bez paměťového efektu, dobíjení je tedy možné kdykoliv. Jedno nabití vydrží zhruba 50 cyklů navinutí. Aktuální stav baterie přesně zobrazují 3 LED diody – zelená znamená plnou kapacitu, žlutá barva signalizuje poloviční a červená značí vybitý akumulátor.

 

 

Jak už napovídá název, box se dá připevnit na stěnu. Držák umožňuje výkyvný pohyb zařízení do stran o 180°, což samozřejmě usnadňuje manipulaci, protože box je vždy natočen do ideálního úhlu. Můžete jej ale také kdykoliv sejmout z držáku a pohodlně přenášet za integrované, ergonomicky tvarované držadlo. Celý systém je vybaven kvalitní hadicí Gardena ½“ (13 mm) o délce 35 metrů, která postačí i pro větší zahrady. Průměr hadice umožňuje maximální průtok vody. Hadice se na potřebnou délku vytáhne zcela bez námahy a vynakládání síly. Na boxu nechybí ani stopka proti odkapávání, která zabraňuje vytékání vody z hadice po použití, takže se pod nástěnným boxem nejenom netvoří louže po jeho použití, ale nevyplýtvá se ani kapka vody zbytečně.

Bližší informace nejen o boxech na hadice Gardena se dozvíte na www.gardena.cz.

Komerční prezentace
Foto: Gardena
10. 7. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků