Gastro

Steak marinovaný v Ale-Gar s grilovanou zeleninou

Sbírání kytiček

Vyzkoušejte Steak marinovaný v Ale-Gar s grilovanou zeleninou od předního šéfkuchaře Alana Coxona.

Ingredience:

  • 6 lžic Ale-Gar octa a trochu na zakapání
  • 4 plátky hovězího masa na steak po 125-150 g
  • 2 velké cukety, příčně nakrájené na tenčí plátky
  • 2 papriky, zbavené semínek a nakrájené na větší kousky
  • 2 červené cibule, rozkrojené na klíny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř


Postup:

Ale-Gar nalijeme do mělké, nekovové nádoby a vložíme maso. Přikryjeme a necháme marinovat 30-40 minut, během kterých maso jednou otočíme.

Rozpálíme grilovací pánev nebo gril. Kousky cukety, paprik a cibule vložíme do mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje a promícháme. Zeleninu poté grilujeme jen tak dlouho, aby zůstala křehká a mírně zhnědla. Dáme stranou, ale udržujeme ji teplou na kraji pánve či grilu.

Z masa slijeme marinádu, přidáme zbytek olivového oleje a prohodíme v nádobě, aby olej maso obalil. Poté grilujeme 3-4 minuty z každé strany nebo tak dlouho, jak chceme mít maso propečené.

Steaky a zeleninu servírujeme na nahřáté talíře, trochu osolíme a opepříme a mírně zakápneme octem Ale-Gar. Ozdobíme petrželovou natí.

Tip: Namísto hovězího steaku můžete zkusit stejně připravit také zvěřinu.

Foto: Potten & Pannen – Staněk
22. 7 2016

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků