Krása

Vsaďte na svůj dekolt!

Sbírání kytiček

Bez ohledu na přelétavé módní trendy stále máte „po ruce“ pár triků, které přetrvávají léta, skvěle fungují a ani nezruinují vaši peněženku. Proto radíme – spolehněte se na svůj dekolt!

Zatímco mnohé módní výkřiky jsou zpravidla určené pro mladší ročníky, dekolty si může dovolit každá. I zralejší dámy, které jimi můžou jednoduše kamuflovat realitu. Naše pokožka totiž nejviditelněji ochabuje v oblasti krku. Vyzkoušejte si to samy – oblékněte si triko s límečkem až ke krku a pak ho vyměňte za tričko s výstřihem. V prvním případě připoutáte pozornost svého okolí přesně do míst, kam nechcete (na krční partie), zato ve druhém případě dekolt přitahuje pozornost sám na sebe, a vašeho krku si tak už nikdo nevšimne.

Jaký zvolit?

Výstřihy jsou bezvadné, ale i tady platí – je třeba je vhodně vybírat. S ohledem na vaši postavu, věk, délku krku a tvar obličeje. Co se hodí vědět? Funguje jedno nepsané pravidlo: opakováním se umocňuje tvar. Například žena s trojúhelníkovým tvarem obličeje neudělá dobře, když zvolí halenku nebo svetřík s výstřihem ve tvaru písmene V a ještě si vezme stejně tvarované náušnice. Tomuto typu by „seděl“ například lodičkový výstřih nebo zakulacený. A dáma s kulatým obličejem? Té zase bude slušet zmiňovaný „véčko“ výstřih, který je dobrou volbou i v případech, kdy potřebujete opticky protáhnout kratší krk.

Nejde jen o tradiční tvary…

… pohrajte si také s asymetrií, používejte brože, šperky nebo šátky. A když už šperky, vzpomeňte si na trik dávných dob; už ženy v čase gotiky nosívaly blýskavé šperky nejen na parádu, ale i proto, že odlesky od šperků pomáhaly rozjasňovat jejich tváře.

Něco navíc

Chcete-li připoutat pozornost svého okolí právě ke svému dekoltu, pak kromě hloubky výstřihu prospěje také tmavší odstín make-upu nanesený do mezírky mezi ňadry (tmavší barva na světlejším pozadí více poutá pozornost). Zejména na večerní příležitost se hodí kromě zmiňovaných lesklých šperků vsadit rovněž na pudr se třpytkami – i jejich odlesky rozzáří vaši tvář.

Možná však netoužíte po tom, aby zejména pánové hleděli na vaše poněkud větší poprsí, proto ho nezdůrazňujte textilií s velkým vzorem. Zkuste třeba asymetrii; tento prvek je sám o sobě dostatečně přitažlivý a spolehlivě odvádí pozornost od míst, na která nechcete zbytečně upozorňovat. Stejně tak nemá cenu trápit se například kratším a silnějším krkem, který lze opticky prodloužit delším náhrdelníkem nebo korály, volně visícím šátkem, případně hlubším, nikoli však kulatým výstřihem.

Postarejte se

Ukazovat světu svůj dekolt ovšem předpokládá, že se o sebe dobře staráte. Ošetřující kosmetiku používejte nejen na obličej a jeho spodní partie, ale i na krk a dekolt. Prospěje vám rovněž hydromasáž, naopak přehnané slunění podporuje stárnutí pokožky. A přestože to patrně víte, stále si tyto rady připomínejte a prakticky je dodržujte. Abyste byly krásné po celý rok!


Připravila: Marcela

Foto: iStock

2. 1. 2013

 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků