Gastro

Babiččin švestkový koláč

Sbírání kytiček

Upečte si výborný švestkový koláč.

20 kusů
Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 40 minut

Na drobenku:
• 200 g hladké mouky
• 100 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 100 g změklé Hery

Na těsto:
• 150 g změklé Hery
• 150 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 4 vejce
• 100 g hladké mouky
• 50 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker
• 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• nastrouhaná kůra z poloviny chemicky neošetřeného citrónu

Na náplň:
• 500 g polotučného tvarohu
• 50 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• šťáva z poloviny citrónu
• 100 ml mléka
• 1 kg švestek
• 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker

Na ozdobení:
• 1 zarovnaná PL moučkového cukru

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)

Příprava:

  1. Na přípravu drobenky v míse ručně nebo ručním hnětačem zpracujeme mouku, cukr, vanilínový cukr a Heru.
  2. Na přípravu těsta vyšleháme Heru, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Postupně přidáváme vejce a vyšleháme. Mouku promícháme se škrobem a kypřicím práškem a ručně vmícháme společně s citrónovou šťávou do pěny. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech.
  3. Na přípravu náplně vymícháme tvaroh, cukr, vanilínový cukr, citrónovou šťávu a mléko elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Hotovou náplň rozetřeme na těsto a poklademe omytými a rozpůlenými švestkami. Posypeme skořicovým cukrem a drobenkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 40 minut

4. Upečený moučník necháme na kuchyňské mřížce vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Foto: Dr. Oetker
23. 9. 2016

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků