Jak často vás honí mlsná? Tak až na to zase dojde, můžete vyzkoušet třeba následující dezert.
Božský kokosový dezert
Ingredience:
• 260 g mletých mandlí
• 40 g strouhaného kokosu
• 125 g třtinového cukru
• 70 g kakaového prášku
• půl lžičky jedlé sody
• 250 ml kokosového nápoje Alpro Original
• 2 vejce
• 1 pomeranč
• 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu na ozdobu
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Ve velké míse smícháme suché přísady. Oddělíme vejce a přidáme žloutky a kokosový nápoj Alpro ke směsi suchých přísad. Mícháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Vymažeme pekáč (nebo použijeme pečicí papír) a nalijeme do něj těsto. Pečeme 30 – 35 minut. Po 30 minutách pečení zůstává konzistence dortu uvnitř krémová. Pokud budeme dort péct o něco déle, bude sušší. Nastrouháme kůru z pomeranče. Čokoládový dort vyndáme z trouby a před podáváním nechte vychladnout. Rozkrojíme dort na stejné kousky a servírujeme s pomerančovou kůrou a strouhaným kokosem.
Připravila: Katka
Foto: Alpro Original