Dvoubarevný tvarohový věnec

Velikonoce se kvapem blíží a s nimi tradiční kulinářské speciality. Krom obvyklých pokrmů a dezertů se vždy nabízí možnost vyzkoušet i něco trochu jiného. Například dvoubarevný tvarohový věnec, pochoutka, za kterou se jen zapráší!

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Dvoubarevný tvarohový věnec 


Doba přípravy: asi 30 minut 

Doba pečení: asi 60 minut 


Přísady: 

Na těsto: 

200 g hladké mouky 

1 zarovnaná PL kakaa 

1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 

80 g cukru 

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 

špetka soli 

1 vejce 

100 g změklého másla nebo margarínu 


Na náplň: 

150 g másla 

750 g nízkotučného tvarohu 

200 g cukru 

1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 

3 vejce nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu 

1 zarovnaná PL kakaa 


Na ozdobení: 

1/2 balíček Polevy světlé Dr.Oetker 

1/2 balíčku Polevy tmavé Dr.Oetker 


Ještě potřebujeme: 

formu na věnec (průměr 26 cm)


Příprava: 

1. Na přípravu těsta smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a máslo nebo margarín a ručně zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme válec o délce asi 45 cm. Válec vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec, těsto na okrajích přitiskneme ke stěnám formy po obou stranách do výše asi 5 cm. 


2. Na náplň rozpustíme máslo a necháme mírně vychladnout. V míse ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni tvaroh, cukr, pudingový prášek, vejce a citrónovou kůru dohladka. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Asi 2/3 náplně nalijeme na těsto a zbytek obarvíme prosetým kakaem. Tmavou náplň naneseme na světlou a pomocí vidličky spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme. 


Elektrická trouba: 170 °C 

Horkovzdušná trouba: 150 °C 

Plynová trouba: stupeň 3 


Doba pečení: asi 60 minut 


3. Věnec po vychladnutí uvolníme ostrým nožem od okraje formy a vyklopíme na dortový podnos. Světlou i tmavou polevu připravíme podle návodu na obale a věnec střídavě ozdobíme. 


TIP: Věnec můžeme připravit i ve formě s vypouklým dnem (průměr 26 cm).


Zdroj: Dr.Oetker


DISKUZE K ČLÁNKU

1

budu péct teď na neděli, přijedou mi děti

ODPOVĚDĚT

1

docela rychlé, fajn

ODPOVĚDĚT

2

zítra musím také něco upáct tak to je docela dobrá inspirace

ODPOVĚDĚT

1

recept si ukládám, možná upeču..

ODPOVĚDĚT

1

vypadá to skvěle.

ODPOVĚDĚT

5

Vypadá to dobře, ale tloustnu už z pohledu na fotku, musí to být s tou čokoládou energetická bomba.

ODPOVĚDĚT

5

tvaroh miluji, ale sladké a pečivo má zrovna u mě červenou... zeleninka a ovoce, abych se nemusela cítit na dovolené v létě trapně

ODPOVĚDĚT

2

Příspěvek byl smazán redakcí pro porušení pravidel diskuse.

ODPOVĚDĚT

4

Na Velikonoce peču věnec s tvarohovou náplní z kynutého těsta...Tento vypadá skvěle, mohu vyzkoušet něco nového...

ODPOVĚDĚT

6

tvarohové jídla jsou dobré, tohle možná zkusím na velikonoce

ODPOVĚDĚT

6

taky mám ráda tvarohové pokrmy, jen ještě kdyby mě to někdo nachystal... no uvidíme, bude volno tak to třeba taky zkusím

ODPOVĚDĚT

1

dobrý nápad zase se upeče něco jiného

ODPOVĚDĚT

1

Souhlasím s Vámi.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (13 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

ilustrační obrázek

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

ilustrační obrázek

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

ilustrační obrázek

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

ilustrační obrázek

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

ilustrační obrázek

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

inzerce

ŽHAVÉ DRBY

KVALITNÍ ŠKOLNÍ BATOH

kde pořídit školní batoh

CLIP - IN VLASY (BRNO)

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s těmito clip - in vlasy ...

VODA V TĚLE

Chci se zbavit vody z těla.Prej jsem hodně zavodněná.Už ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz