Gastro

Feta marinovaná po Řecku

Sbírání kytiček

Také máte léto spojené s řeckým salátem a jinými sezónními specialitami? Dnes přinášíme recept na marinovaný sýr Feta. Tak se nechte inspirovat.

Feta marinovaná po Řecku

Suroviny:

400 g fety 

hrubě drcený barevný pepř 

2 stroužky česneku 

cca 3 dcl olivového oleje 

po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana 

2 čerstvé chilli papričky 

5 rajčat v oleji 

K podávání: 

ajvar, bílý chléb středomořského typu nebo pita, beraní rohy, černé olivy 

Postup:

Sýr vyndejte na prkénko a nakrájejte na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekejte nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky – vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekejte nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmíchejte do česnekového oleje. 

Do sklenice dávejte vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijte ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujte, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Sklenice přikryjte Easy cut fólií a nechte v chladu odležet nejméně dva dny. 

Podávejte s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto jídla, olivami a beraními rohy. 

Připravila: red.

Foto: Fino

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků