Máte rádi ovocné koláče s želé? Vyzkoušejte netradiční recept s hruškami.
Složitost přípravy: jednoduchá
Doba přípravy: asi 30 minut
Na těsto:
• 1 vejce
• 300 g másla
• 1 zarovnaná KL strouhané citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
• 1 směs na Bábovku Dr.Oetker
Na náplň:
• 1 balíček Créme Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí Dr.Oetker
• 300 g šlehačky
• 3 zarovnané PL moučkového cukru
Na ozdobení:
• 1 větší konzerva loupaných hrušek (hmotnost po odkapání asi 300 g)
• 1 balíček čirého Dortového želé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
• koláčovou formu o průměru 26 cm
Příprava:
1. Na přípravu těsta utřeme vejce s máslem a citrónovou kůrou, přidáme směs na bábovku. Vyválíme těsto, které dáme do vymazané koláčové formy. Dáme péct do předehřáté trouby.
Elektrická trouba: 170°C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Plynová trouba: střední stupeň
Doba pečení: asi 20 minut
2. Créme Olé připravíme podle návodu na obale, místo mléka použijeme neušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na upečený korpus. Odkapané hrušky rozložíme na krém.
3. Dortové želé připravíme podle návodu na obale. Jako tekutinu použijeme šťávu z hruškového kompotu. Necháme trochu vychladnout a nalijeme na koláč. Koláč můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami a ušlehanou šlehačkou.
Foto: Dr. Oetker