Gastro

Jogurtovo – jahodové kostky

Sbírání kytiček

Právě dozrávají jahody. Připravte si skvělé jogurtovo – jahodové kostky.

Doba přípravy: asi 40 minut

Na těsto:
• 4 vejce
• 160 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 200 g polohrubé mouky
• ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:
• 350 g čerstvých jahod
• 850 g smetanového jogurtu jahodového
• 2 balíčky Želatinového ztužovače Dr.Oetker
• 200 ml vody

Na polevu:
• 1 balíček červeného Dortového želé Dr.Oetker
• 2 PL cukru
• 250 ml vody

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct.

Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4

Doba pečení: asi 15 minut

Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.

3. Na přípravu náplně nakrájíme jahody na malé kousky a smícháme s jogurtem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme do jogurtu s jahodami. Důkladně zamícháme. Náplň nalijeme na vychladlý korpus. Pomocí stěrky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu ztuhnout do chladničky.

4. Dortové želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale a nalijeme na náplň. Necháme ztuhnout, nakrájíme na kostky a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvými jahodami.
 

Foto: Dr. Oetker

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků