Gastro

Kynutí velikonoční zajíčci

Sbírání kytiček

Jaro už oficiálně začalo a Velikonoce jsou doslova za dveřmi. Pokud ještě hledáte inspiraci a nemáte úplně jasno v tom, co upéct, třeba se bude hodit následující recept.

Kynutí velikonoční zajíčci

SUROVINY:

• 400 g polohrubé pšeničné mouky 

• 100 g celozrnné pšeničné mouky 

• 250 ml vlažné vody 

• 50 g rozpuštěné Hery máslová příchuť 

• 1 vejce 

• 1 sáček sušeného droždí 

• 1 lžíce cukru moučka 

• 1 lžička soli 

• 1 vejce na potření před pečením 

• trocha sezamového semínka na ozdobení ocásku

POSTUP:

1. Heru rozpusťte v hrnci. Všechny suroviny, včetně rozpuštěné Hery, dejte do mísy robota a umíchejte nelepivé těsto.

2. Těsto nechejte hodinu kynout. 

3. Po vykynutí těsto propracujte a rozdělte na osm stejných dílů. 

4. Z každého dílu uválejte dlouhý váleček, ze kterého odkrojte kousek na ocásek. Konce válečků vyválejte do špičky – to budou zaječí uši. 

5. Z válečku upleťte tvar zajíčka. Z malého kousku na ocásek vyrobte miniaturní uzlík, který vsaďte do dírky na zaječím ocásku. Uši můžete mírně zploštit.

6. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechejte půl hodiny kynout pod utěrkou.

7. Potřete rozšlehaným vejcem a ocásek posypejte bílým sezamovým semínkem.

8. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C, 20 až 25 minut dozlatova.


Zdroj: Hera

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků