Jednoduché a přitom úžasné jídlo, které můžete připravit rodině k večeři nebo jako slanou chuťovku na posezení s přáteli. Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, který se dá se jíst teplý i studený.
Suroviny:
375 g listového těsta
100g chřestu, nakrájeného na menší kousky
4 plátky parmské šunky
100g Lučiny
3 vejce
45ml mléka
čerstvý pepř
Postup:
Koláčovou formu o velikosti 20cm vyložte těstem. Chřest vložte do vařící vody a vařte asi minutu. Poté ho osušte. Chřest a šunku dejte do formy. Lučinu, vejce a mléko řádně promíchejte. Opepřete a nalijte do formy. Troubu předehřejte na 200°C a pečte asi 25 minut. Podávejte se salátem.
Připravila: Zuzana
Foto: archiv