Gastro

Citrónové měsíčky

Sbírání kytiček

Vánoce se blíží a s nimi přichází i doba pečení vánočního cukroví. Pokud hledáte nějaký nový recept, inspirujte se vánočními recepty z kuchyně Dr. Oetkera. Dnes vám přinášíme recept na vynikající citrónové měsíčky.

Na těsto:

  • 150 g hladké mouky
  • na špičku nože Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 50 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 100 g změklého másla nebo margarínu

Na polevu:

  • 1 balíček Polevy v prášku
  • s citrónovou příchutí Dr.Oetker
  • 3 PL vody

Ještě potřebujeme:

  • 2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
  • formičku ve tvaru měsíčku (6 cm)

Postup:

  1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě odpočinout.
  2. Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme měsíčky, které přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

    Elektrická trouba: 180 °C
    Horkovzdušná trouba: 160 °C
    Plynová trouba: stupeň 3
    Doba pečení: asi 12 minut (1 plech)
     

  3. Pečivo necháme vychladnout.
  4. Polevu připravíme s vodou podle návodu na obale. Měsíčky polevou ozdobíme.

TIP: Na přípravu polevy můžeme namísto vody použít také citrónovou šťávu.

 

Foto: Dr. Oetker

 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků