Gastro

Grilované špízy z kuřecích prsíček, jater a slaniny

Sbírání kytiček

Léto a dobré jídlo k sobě neodmyslitelně patří. Čas grilování je tu. Připravte si grilované špízy z kuřecích prsíček marinované v balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou.

Ingredience:

  • 400 g kuřecí prsních řízků
  • 300 g kuřecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 5 lžic plnotučné hořčice
  • 2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 1 ledový salát
  • 5 plátků toastového chleba
     

Postup:

  1. Kuřecí játra očistíme, kuřecí prsní řízky nakrájíme na kostky cca 2 cm veliké a vše naložíme do balzamikového krému s olejem a solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Marinované maso a slaninu napícháme na předem namočené bambusové špejle. Grilujeme ze všech stran na rozpáleném grilu asi 15minut.
     
  2. Z plnotučné, dijonské hořčice, soli, medu a olivového oleje si připravíme zálivku na salát. Zálivku necháme vychladit v ledničce a těsně před podáváním smícháme s listy salátu.
     
  3. Jako přílohu podáváme grilovaný toastový chléb předem potřený olivovým olejem s rozmačkaným česnekem. 
     

Foto: Kalamáta Papadimitriou

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků