Recepty

Lososová francouzská pomazánka – Rillettes

Sbírání kytiček

Chcete se blýsknout neobvyklou delikatesou? Vyzkoušejte Lososovou francouzskou pomazánku – Rillettes.

Suroviny na 4 porce – cca 8 ks

300 g lososa vcelku i s kůží 

120 g uzeného lososa 

4 lžíce Hellmann´s majonézy Delikátní 

Sůl 

Pepř 

1 citron (na dochucení) 

Pažitka nebo jarní cibulka 

1 mladá cuketa 

Bylinky

Ředkvičky

Paprika

Mrkev na ozdobu 


Ingredience na vývar 

0, 5 l vody 

0, 2 l bílého vína 

Špetka soli 

5 kuliček celého pepře 

5 kuliček nového koření 

2 tenké plátky citronu i se slupkou 

2 bobkové listy 

10 cm stonku z řapíkatého celeru 

5 cm pórku 

Snítka tymiánu 


Všechny ingredience na vývar dáme do rendlíku, uvedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté přidáme lososa vcelku i s kůží a vaříme cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhneme z ohně, necháme vychladit ve vývaru. Poté z lososa obereme světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužijeme). 


Maso natrháme do misky, přidáme nasekaného uzeného lososa, majonézu. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem. Necháme min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smícháme s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvoříme tenké plátky. Na každý plátek cukety naneseme pomazánku, zamotáme a vesele ozdobíme bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví…


Foto: Unilever

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků