Gastro

Rajčata plněná Kus-kusem

Sbírání kytiček

Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.

Ingredience: 

4 velká rajčata 

½ hrnku kuskusu 

1 hrnek (250 ml) vývaru 

1 jarní cibulka (zelená část) 

1 stroužek česneku 

Snítka hladkolisté petrželky 

60 g balkánského sýra 

Špetka mletého římského kmínu 

Sůl, pepř 

Postup: 

Rajčata na spodní straně lehce seřízněte, aby se nekutálela a odřízněte z nich vršek. Opatrně je vydlabejte. 

Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucím vývarem. Přikryjte a nechte asi 10 min odstát. 

Do kuskusu vmíchejte utřený česnek, nasekanou jarní cibulku a petrželku, nadrolte balkánský sýr. 

Vše dochuťte solí, pepřem a římským kmínem. Potom vmíchejte polovinu toho, co jste vydlabali z rajčat. 

Kuskusovou směsí naplňte rajčata, přiklopte je odříznutým vrškem a pečte na 180°C 10 – 15 minut.

Připravila: Katka

Foto: akademiekvality.cz

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků