Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.
Ingredience:
4 velká rajčata
½ hrnku kuskusu
1 hrnek (250 ml) vývaru
1 jarní cibulka (zelená část)
1 stroužek česneku
Snítka hladkolisté petrželky
60 g balkánského sýra
Špetka mletého římského kmínu
Sůl, pepř
Postup:
Rajčata na spodní straně lehce seřízněte, aby se nekutálela a odřízněte z nich vršek. Opatrně je vydlabejte.
Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucím vývarem. Přikryjte a nechte asi 10 min odstát.
Do kuskusu vmíchejte utřený česnek, nasekanou jarní cibulku a petrželku, nadrolte balkánský sýr.
Vše dochuťte solí, pepřem a římským kmínem. Potom vmíchejte polovinu toho, co jste vydlabali z rajčat.
Kuskusovou směsí naplňte rajčata, přiklopte je odříznutým vrškem a pečte na 180°C 10 – 15 minut.
Připravila: Katka
Foto: akademiekvality.cz