Gastro

VEPŘOVÁ PANENKA SE ŠPANĚLSKÝMI OLIVAMI A HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Sbírání kytiček

Máte rádi vepřovou panenku? Já ji umím jen upéci a peču ji pořád stejně. Zaujal mě tento recept s olivami a hořticí, protože mám ráda maso se šťávou. Bramborová sláma už je podle mého soudu pro labužníky. Určitě bude chutnat i s obyčejným bramborem. Jak to vidíte vy? Jakou byste zvolili přílohu?

Ingredience na 4 porce

• 1 vepřová panenka (cca 500 g)
• 12 – 15 černých nebo zelených španělských oliv
• 4 šalotky nebo francouzské cibule
• 2 lžíce celozrnné hořčice
• Panenský olivový olej
• 1 sklenička vína
• Bramborová sláma

 

Postup

Oloupeme šalotku. Vepřovou panenku a šalotky potřeme olejem a vložíme na vyšší pečící plech. Troubu předehřejeme na 250°C a panenku pečeme asi půl hodiny. Maso čas od času polijeme jeho vlastní šťávou, ve které se peče.

Panenku vyjmeme z trouby a dochutíme solí a pepřem. Do pečícího plechu se šťávou z panenky přidáme skleničku vína a připravíme šťávu z výpeku, která během chvilky zhoustne.

Do vytvořeného sosu přidáme nasekané olivy a hořčici, vaříme zvolna po dobu 2 minut, případně osolíme. Následně dáme sos odstát.

Do masa nakrájeného na plátky zabalíme bramborovou slámu a vytváříme tak masové balíčky. Po jedné straně přelijeme masové balíčky omáčkou. Omáčka může být dle chutě servírována teplá nebo studená.

Foto: Španělské Olivy

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků