VEPŘOVÁ PANENKA SE ŠPANĚLSKÝMI OLIVAMI A HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Máte rádi vepřovou panenku? Já ji umím jen upéci a peču ji pořád stejně. Zaujal mě tento recept s olivami a hořticí, protože mám ráda maso se šťávou. Bramborová sláma už je podle mého soudu pro labužníky. Určitě bude chutnat i s obyčejným bramborem. Jak to vidíte vy? Jakou byste zvolili přílohu?

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Ingredience na 4 porce

• 1 vepřová panenka (cca 500 g)
• 12 – 15 černých nebo zelených španělských oliv
• 4 šalotky nebo francouzské cibule
• 2 lžíce celozrnné hořčice
• Panenský olivový olej
• 1 sklenička vína
• Bramborová sláma

 

Postup

Oloupeme šalotku. Vepřovou panenku a šalotky potřeme olejem a vložíme na vyšší pečící plech. Troubu předehřejeme na 250°C a panenku pečeme asi půl hodiny. Maso čas od času polijeme jeho vlastní šťávou, ve které se peče.

Panenku vyjmeme z trouby a dochutíme solí a pepřem. Do pečícího plechu se šťávou z panenky přidáme skleničku vína a připravíme šťávu z výpeku, která během chvilky zhoustne.

Do vytvořeného sosu přidáme nasekané olivy a hořčici, vaříme zvolna po dobu 2 minut, případně osolíme. Následně dáme sos odstát.

Do masa nakrájeného na plátky zabalíme bramborovou slámu a vytváříme tak masové balíčky. Po jedné straně přelijeme masové balíčky omáčkou. Omáčka může být dle chutě servírována teplá nebo studená.

Foto: Španělské Olivy

DISKUZE K ČLÁNKU

0

A já bych si to ráda dala, kdyby mi to někdo připravil:-).

ODPOVĚDĚT

4

já olivy nerada ...a omáčky taky moc nemusím... asi bych se nedala zlákat

ODPOVĚDĚT

2

jsou horší věci než olivy... hihihi, třeba cibule ... brrr

ODPOVĚDĚT

4

To je jak z restaurace, raději bych něco domácího.

ODPOVĚDĚT

3

Vypadá to super, ale my olivy nejíme...

ODPOVĚDĚT

4

kde seženu bramborovou slámu..?? :o)

ODPOVĚDĚT

2

vypadá to velice slibně,složité to nebude

ODPOVĚDĚT

2

Nevim zda vyzkoušim, bude urcitě dobré, ale složité.

ODPOVĚDĚT

3

Dobré to bude určitě, ale mám raději jednodušší recepty.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (9 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

ilustrační obrázek

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

ilustrační obrázek

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

ilustrační obrázek

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

ilustrační obrázek

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

ilustrační obrázek

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

INZERCE

inzerce

ŽHAVÉ DRBY

SUCHÁ POKOŽKA

Dobrý den, prosím co vám pomáhá na suchou pokožku? co ...

HODINKY PRO DÍTĚ S GPS

Ahoj dámy, především maminky :-)
Zajímají mě ...

VITAMINY PRO OTĚHOTNĚNÍ

Maminky,existují nějaké vitaminy nebo pilulky, které asi ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz