Gastro

Rozpečená bagetka s kozím sýrem a hruškami v balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou

Sbírání kytiček

Oslavy konce roku jsou už minulostí, nicméně recepty na zajímavé a rychlé občerstvení věčné. A jste-li příznivci lehkého experimentování a nebojíte se netradičních kombinací, možná vám přijde vhod následující recept.

Co budete potřebovat:

1 malá bageta 

3 lžíce + 1 lžička másla 

1 lžička bylinkové soli 

1 krémový kozí sýr 

1 – 2 zralé hrušky

 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem 

hrstka vlašských ořechů 

snítky tymiánu

Postup:

V misce smícháme 3 lžíce změklého másla s bylinkovou solí. Na plátky nakrájenou bagetu potřeme bylinkovým máslem a v troubě na 170 stupňů necháme cca 10 minut opéct dozlatova. 

Na pánvi rozehřejeme lžičku másla, na kterém orestujeme oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky. Poté přidáme balzamikový krém a necháme ho zredukovat. 

Na vychladlé bagetky namažeme kozí sýr, ozdobíme plátky restovaných hrušek, půlkou vlašského ořechu a snítkou tymiánu.

Dobrou chuť!

Připravila: red

Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků