Gastro

Velikonoční beránek s pudinkem

Sbírání kytiček

Upečte si na Velikonoce netradičního beránka s pudinkem.

Doba přípravy: 15 minut

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 5 PL rostlinného oleje
  • 5 PL horké vody
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
  • 1 vrchovatá KL strouhané citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
  • 10 kapek Citrónového aroma Dr.Oetker
  • špetka soli

 

Na ozdobu:

  • rozinky na očička
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:

  • formu na beránka

Příprava:

  1. Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej a horkou vodu. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a citrónovou kůrou. Přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma a špetku soli. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme.
  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Pečeme v předehřáté troubě.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4

Doba pečení: asi 40 minut

3. Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Poté vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očička a hotového beránka pocukrujeme.

Foto: Dr. Oetker

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků