Dostat do sebe přiměřené množství bílkovin bývá někdy docela problém. Tady je jeden z receptů, který vám v doplnění této živiny může pomoci.
Hovězí kousky na thajský způsob podle Petra Havlíčka
1 porce v průměru obsahuje:
Bílkoviny: 33g
Tuky: 12 g
Sacharidy: 47 g
Ingredience (porce pro 2 osoby):
240 g hovězího masa
2 žluté papriky
50 g sezamového semínka
100 g hub šitake
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
špetka chilli
80 g rýže
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, zakapeme sójovou omáčkou. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej a v něm zprudka opečeme maso. Jakmile se maso zatáhne, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a orestujeme, pak přidáme předem namočené houby šitake a vše ještě orestujeme společně s masem. Nakonec posypeme sezamovým semínkem a podáváme s rýží.
Tip:
Místo rýže můžeme jako přílohu použít také rýžové nudle. Další zajímavé recepty najdete v knize Superjídelníček.
Převzato z knihy Superjídelníček Petra Havlíčka a Petry Lamschové