Kultura

Marie Rottrová a Jaromír Nohavica mají Čas motýlů

Sbírání kytiček

Zpěvačka, které se neřekne jinak než „Lady Soul“, Marie Rottrová v pražském Loca Cafe Bar pokřtila album Čas motýlů, které je výběrem jejích písní s texty Jaromíra Nohavici. Písně z alba zazní i na jejich šesti mimořádných vánočních koncertech.

Na slavnostní křest dorazil sám autor písní, Jaromír Nohavica, kterého na společenských akcích nepotkáte, u Rottrové udělal s radostí výjimku. „Marie je úžasná zpěvačka a žena. Spolupráce s ní byla pro mne vždy velká radost,“ přiznal Nohavica.

Jaromír Nohavica a Marie Rottrová

 
Album Čas motýlů, nese název podle nejstarší nahrávky otextované pro ostravskou zpěvačku Nohavicou v roce 1974. „Krásné bylo, že Marie dala písničku Čas motýlů na své album. Taková černá velká deska byla v té době posvátná věc a můj text se na ní objevil poprvé. Hrozně jsem si to užil a v novinách jsem hledal o textu v recenzích nějakou zmínku. Nenašel jsem nic kromě Honzy Rejžka, který v recenzi na desku o textu napsal jako o nezvalovské poetice. Psát texty pro Marii je opravdu radost, protože ona ví, o čem zpívá,“ řekl na adresu Rottrové Nohavica.

Marie Rottrová se svým partnerem Milanem

 
Rottrová před dvěma lety oznámila, že přestane koncertovat. Nečekaně však na letošní rok připravila šest vánočních koncertů za doprovodu orchestru Septet Plus. Na koncertech – 2.12. v Praze, 3.12. v Brně, 5.12. v Ostravě, 11.12. v Bratislavě, 15.12. v Českých Budějovicích a 16.12. v Olomouci vystoupí s dětským sborem Coro Picollo a hosty.

Autor: Jana
Foto: www.marierottrova.cz
27.11. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků