Akce

The Doors, Led Zeppelin a Queen: Koncerty v kině

Sbírání kytiček

Napadlo by vás vyrazit si do kina na rockový koncert? Třeba i takový, který se už dávno odehrál, a fanoušci si o něm stále vyprávějí? Pak si nenechte ujít záznamy jedinečných hudebních vystoupeních právě v kinech!

Pokud máte rádi „staré dobré pecky“ v podání kapel The Doors, Queen nebo například Led Zeppelin, nenechte si ujít originální záznamy z jejich koncertních vystoupení. V rámci cyklu iŽivě se začínají uvádět v některých kinech a my vám nyní nabízíme zajímavou ochutnávku.

2. 10. 2013 – kino Aero, Praha = The Doors – Live at the Bowl ’68

Jako předkrm se servírují rozhovory se členy kapely o tom, co pro ně znamenalo vystupovat právě ve slavné Hollywood Bowl. A hlavní chod? Čeká vás digitální remasterovaná verze koncertu s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.1. Ovšem nejde jen o technickou kvalitu záznamu, pochutnáte si i na mnoha nestárnoucích písničkách, včetně Hello I Love You, Texas Radio and the Big Beat and Spanish Caravan.

28. 10. – Bio Oko, Praha =Led Zeppelin – Live in London 2007

Počítejte s HD kvalitou a záběry ze sedmnácti kamer, místo dezertu si dopřejete zvuk mixovaný rovnou členy kapely. Hlavní menu je jedinečné – poprvé od rozpadu této hudební formace po smrti Johna Bonhama kapela vystoupila na koncertu v Londýně a předvedla skvělou hudební šou. Zazněly tu i takové hity jako Stairway to Heaven, Black Dog a Rock’n’Roll.

5. 11. – Světozor, Praha = Queen – Hungarian Rhapsody Live In Budapest ’86

Pamatujete si na slavný koncert v maďarské metropoli? To se psal rok 1986. Jako welcome drink si užijete téměř půlhodinový dokument o tehdejším turné, které mělo tečku v podobě koncertu v Budapešti. Není ani od věci si připomenout, že tenkrát tuhle velkolepou hudební šou navštívilo více než 80 000 fanoušků.
Něco navíc: Uvidíte remasterovanou verzi v HD rozlišení a s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.1., ze starých pecek pak uslyšíte We Are The Champions, Bohemian Rhapsody nebo Crazy Little Thing Called Love.

Zaujalo nás

Kromě zmiňovaných záznamů koncertů se můžete těšit například i na kapelu The Rolling Stones, respektive její vystoupení z roku 1978 v Texasu. Detaily tohoto záznamu v kinech a vůbec podrobný přehled celé akce iŽivě včetně přehledu všech kin, v nichž budou snímky k vidění, najdete na webu:  izive.net.

Připravila: Marcela
Foto: archiv iŽivě
1. 10. 2013

 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků