Tipy

Originál Kabátova měchurka

Sbírání kytiček

Nejnovější kuchařky se vrací ke starým tradičním recepturám. A není divu. Komu by nechutnal svět poctivých surovin a selské kvality? Takový základ měla i původní měchurka – tvarohem plněný měšec koupaný v másle a sypaný cukrem.


Nejnovější kuchařky se vrací ke starým tradičním recepturám. A není divu. Komu by nechutnal svět poctivých surovin a selské kvality? Takový základ měla i původní měchurka – tvarohem plněný měšec koupaný v másle a sypaný cukrem. Naše prabáby tak plnily chlebové těsto, neboť zbytky byly v praslovanské kuchyni nežádoucí. A podobně vlastně vznikla i Originál Kabátova měchurka (24 Kč), novodobá poctivá laskomina z vaší pekárny.
 

V pražské Pekárně Kabát začali měchurky péct před osmnácti lety. Češi si sladké pokušení rychle zamilovali. Vždyť Pekárna Kabát z popela vykřesala pochoutku, kterou si oblíbili už naši předci. Za spoustu let její obliby začaly vznikat mnohé variace na měchurku, ale Kabáti se s úsměvem pyšní: „Originál Kabátova měchurka je svým poctivým složením na pekařském pultu jedinečná.“ A měchurka, tedy její kypré těsto, tvarohová náplň i bohatě máslem nasátý povrch to dokazují. Poctivá pekařina ještě existuje.
 

Více informací na: www.pekarnakabat.cz

 

Připravila: Katka
Foto: Pekárna Kabát
13. 11. 2015

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků