Gastro

Batátové chipsy a česnekový dip

Sbírání kytiček

Znáte batáty? Jsou podobné našim bramborám, ale jsou sladké. Zkuste si z nich připravit chipsy. Dobře se k nim hodí česnekový dip.

Ingredience:

4 velké oloupané batáty
50 ml kvalitního rostlinného oleje


Pečený česnekový dip

4 polévkové lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s
2 stroužky rozdrceného uzeného česneku
Šťáva z půlky citrónu


Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
  2. Batáty nakrájíme na jemné hranolky, a promícháme je s troškou rostlinného oleje.
  3. Mezitím si potřeme plech malým množstvím oleje a necháme ho 10 minut prohřát v troubě.
  4. Poté na již rozehřátý plech rozprostřeme hranolky batátů a pečeme po dobu 20-30 minut.
  5. Každých deset minut plátky batátů poctivě otáčíme, abychom docílili rovnoměrného propečení.
  6. Propečené plátky batátů po vytáhnutí z trouby překryjeme na 5 minut papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  7.   Servírujeme společně s připraveným dipem z Tatarské omáčky Hellmann´s.

 

Foto: Hellmann´s
17. 6. 2016

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků