Znáte batáty? Jsou podobné našim bramborám, ale jsou sladké. Zkuste si z nich připravit chipsy. Dobře se k nim hodí česnekový dip.
Ingredience:
4 velké oloupané batáty
50 ml kvalitního rostlinného oleje
Pečený česnekový dip
4 polévkové lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s
2 stroužky rozdrceného uzeného česneku
Šťáva z půlky citrónu
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
- Batáty nakrájíme na jemné hranolky, a promícháme je s troškou rostlinného oleje.
- Mezitím si potřeme plech malým množstvím oleje a necháme ho 10 minut prohřát v troubě.
- Poté na již rozehřátý plech rozprostřeme hranolky batátů a pečeme po dobu 20-30 minut.
- Každých deset minut plátky batátů poctivě otáčíme, abychom docílili rovnoměrného propečení.
- Propečené plátky batátů po vytáhnutí z trouby překryjeme na 5 minut papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- Servírujeme společně s připraveným dipem z Tatarské omáčky Hellmann´s.
Foto: Hellmann´s
17. 6. 2016