Snažíte se omezit lepek a hledáte bezlepkové recepty? Vyzkoušejte bezlepkové palačinky s jahodami.
Ingredience:
150 g rýžové mouky Nutrifree
130 g jáhlové mouky
5 lžic rýžového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
450 ml kokosového mléka
1/4 xanthanové gumy
80 ml vody
1 vejce
špetka soli
olej na smažení
vaničku jahod na závěrečné dozdobení
Postup:
Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit. ¬ K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky. ¬ Tip: Podávat můžete prakticky s čímkoli, co máte doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovooříškový krém. Dozdobíme jahodami.