Gastro

Bramborový salát s vejci a pažitkou podle Petra Havlíčka

Sbírání kytiček

Přemýšlíte vždy po Velikonocích, co se zbylými vejci? Připravte si bramborový salát s vejci.

Bramborový salát s vejci a pažitkou podle Petra Havlíčka

1 porce obsahuje cca.: 

bílkoviny: 34 g 

tuky: 9 g 

sachridy: 41 g

Ingredience: 

170 g salátových brambor 

1 celé vejce 

5 samostatných bílků 

svazek pažitky 

1 mladá cibulka 

1/2 čajové lžičky olivového oleje 

pár kapek bílého vinného octa

sůl a pepř  

Postup: 

Brambory uvaříme ve slupce, 6 vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme a z 5 vajec odstraníme žloutky. Mladou cibulku nakrájíme na kolečka. Ještě teplé brambory smícháme s cibulkou, osolíme, opepříme a zakapeme olejem a octem. Promícháme a necháme vychladnout. Přidáme na kostičky nakrájené bílky a vše společně promícháme. Zdobíme pažitkou a podáváme s rozkrojeným vejcem.

Tip: 

Pokud vynecháme vejce, můžeme k salátu podávat plátek grilované ryby nebo kuřecího či krůtího masa.

Další zajímavé recepty najdete v knize Superjídelníček.

Připravila: red.

Zdroj: Superjídelníček od Petra Havlíčka

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků