Gastro

Dort pro děti: Pařížský motýlek

Sbírání kytiček

Hledáte inspiraci na dětský dort, který zpestří dětskou oslavu. Vyzkoušejte Pařížského motýlka. Je to poměrně snadné a výsledek je opravdu nádherný. Pokud nevíte, co upéci o víkendu, tímto dortem děti určitě překvapíte.

Na krém:

  • směs na přípravu krému (součást balení Pařížského dortu Dr.Oetker)
  • 500 ml smetany ke šlehání


Na těsto:

  • 1 balení Pařížského dortu Dr.Oetker
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleje
  • 2 vejce


Na ozdobení:

  • 1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker
  • 150 ml studeného mléka
  • zdobení Dr.Oetker (podle fantazie)


Ještě potřebujeme:

  • dortovou formu (ø 26 cm)
  • elektrický ruční šlehač
  • cukrářský sáček s řezanou trubičkou 

Příprava:

  • Směs na přípravu pařížského krému svaříme se smetanou podle návodu na obale a necháme vychladnout.
  • Do směsi na přípravu těsta přidáme vodu, olej a vejce a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.


Elektrická trouba: 150°C
Horkovzdušná trouba: 130°C
Plynová trouba: stupeň 2 

Doba pečení: asi 35 minut 

  • Upečený korpus necháme vychladnout.
  • Vychlazený pařížskou smetanu nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Korpus podélně rozřízneme. Polovinou krému potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Dort uložíme do chladničky.
  • Na ozdobení připravíme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Dort rozkrojíme na poloviny, položíme na podnos zakulaceným okrajem těsně k sobě tak, abychom vytvořily křídla motýla.
  • Ozdobíme šlehačkou a zdobením dle vlastní fantazie.


Tip: Zbylou šlehačkou dozdobíme dort při servírování.

Foto: Dr. Oetker
20. 3. 2015

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků