Hledáte inspiraci na dětský dort, který zpestří dětskou oslavu. Vyzkoušejte Pařížského motýlka. Je to poměrně snadné a výsledek je opravdu nádherný. Pokud nevíte, co upéci o víkendu, tímto dortem děti určitě překvapíte.
Na krém:
- směs na přípravu krému (součást balení Pařížského dortu Dr.Oetker)
- 500 ml smetany ke šlehání
Na těsto:
- 1 balení Pařížského dortu Dr.Oetker
- 260 ml vody
- 30 ml oleje
- 2 vejce
Na ozdobení:
- 1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker
- 150 ml studeného mléka
- zdobení Dr.Oetker (podle fantazie)
Ještě potřebujeme:
- dortovou formu (ø 26 cm)
- elektrický ruční šlehač
- cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Příprava:
- Směs na přípravu pařížského krému svaříme se smetanou podle návodu na obale a necháme vychladnout.
- Do směsi na přípravu těsta přidáme vodu, olej a vejce a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 150°C
Horkovzdušná trouba: 130°C
Plynová trouba: stupeň 2
Doba pečení: asi 35 minut
- Upečený korpus necháme vychladnout.
- Vychlazený pařížskou smetanu nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Korpus podélně rozřízneme. Polovinou krému potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Dort uložíme do chladničky.
- Na ozdobení připravíme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Dort rozkrojíme na poloviny, položíme na podnos zakulaceným okrajem těsně k sobě tak, abychom vytvořily křídla motýla.
- Ozdobíme šlehačkou a zdobením dle vlastní fantazie.
Tip: Zbylou šlehačkou dozdobíme dort při servírování.
Foto: Dr. Oetker
20. 3. 2015