Gastro

Gnocchi v pálivé Cranberry-rajčatové omáčce

Sbírání kytiček

Máte rádi italskou kuchyni? Připravte si pálivé gnocchi v rajčatové omáčce s brusinkami.

Suroviny pro 4 osoby na omáčku:

1 cibule
1 stroužek česneku
1 červená chilli paprička
1 lžíce oleje
375 ml sterilovaných rajčat (tetrapakové balení nebo plechovka)
2 lžíce rybízové marmelády
75 g sušených Cranberries (amerických brusinek)
sůl

na gnocchi:

30 g vlašských ořechů
2–3 snítky rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje
500 g hotových gnocchi (z chladícího regálu)
sůl

Příprava:

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Chilli papričku rozřízněte a odstraňte semínka. Papričku omyjte a nasekejte. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli, česnek i chilli papričku. Přidejte rajčata, marmeládu, Cranberries a vařte na mírné teplotě 3–5 minut. Ochuťte solí.
  2. Ořechy nasekejte nahrubo. Rozmarýn opláchněte. V teflonové pánvi rozehřejte olej a gnocchi v něm opečte dozlatova. Ke konci přidejte ořechy a rozmarýn. Ochuťte solí. Gnocchi podávejte s rajčatovou omáčkou.

Tip: K podávání se hodí čerstvě strouhaný parmezán.

Doba přípravy: ca. 25 minut

Nutriční hodnoty porce: Energie: 366 kcal / 1537 kJ Bílkoviny: 5,9 g Tuky: 18,2 g Sacharidy: 43 g

Foto: Americké brusinky

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků