Přemýšlíte, co netradičního si připravit ke svačině? Zkuste jablkovou pomazánku s cottage, ořechy a skořicí od Petra Havlíčka a Petry Lamschové.
Porce pro 2 osoby
Ingredience:
- 2 celozrnné housky (nejlépe kulaté)
- 1 cottage bílý neochucený (200 g)
- 2 lžíce polotučného tvarohu (30 g)
- 1 středně velké jablko
- špetka skořice
- vlašské ořechy na ozdobu
- 1 lžička medu na dochucení
Postup:
- Cottage smícháme s tvarohem a přidáme nastrouhané jablko.
- Dochutíme medem a skořicí a namažeme na pečivo.
- Zdobíme plátkem jablka, nasekanými ořechy a skořicí.
Tip:
Pokud chcete recept ozvláštnit, můžete k jablku přidat ještě borůvky nebo hrozinky.
Další recepty Petra Havlíčka a Petry Lamschové najdete v knize Jídlo jako životní styl III.
Foto: Mladá fronta
4. 6. 2015