Není nad oblíbenou klasiku – kuře. Dá se připravit na tisíc a jeden způsob, je zdravé a nikdy neomrzí.
Ingredience (porce pro 5 osob):
• 1 kuře
• 1 lžíce olivového oleje
• sůl
• pepř
• rozmarýn
• 1 citron
Výživové hodnoty (v 1 porci):
• Bílkoviny: 33 g
• tuky: 6 g
• sacharidy: 32 g
Postup:
Kuře osolíme, opepříme a posypeme čerstvým rozmarýnem. Případně lze jehličky rozmarýnu do masa napíchat. Do pekáče dáme lžičku oleje a rozehřejeme ji. Na dno pekáče poklademe plátky citronu, přidáme kuře, přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu při 160 stupních Celsia. Po hodině víko odklopíme a pečeme asi ještě 10-15 minut, aby kuře získalo lepší barvu. Podáváme s rýží basmati nebo s jasmínovou rýží.
Tip:
Misto citornů můžeme dát na do pekáče také mango, ananas nebo jablka.
Zdroj: Superjídelníček (Petr Havlíček a Petra Lamschová)