Gastro

Minimazance pečené v hrníčku

Sbírání kytiček

Chcete letos na Velikonoce vyzkoušet něco netradičního? Upečte si minimazance pečené v hrníčku.

Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 30 minut
Vystačí na: 6 kusů


Na těsto:

  • 150 ml vlažného mléka
  • 1 balení Droždí čerstvého Dr.Oetker
  • 400 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 75 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 100 g citronátu
  • 50 g rozinek

 

Na potření:

1 žloutek


Ještě potřebujeme:

plech na pečení
6 žáruvzdorných hrnečků
 

  1. Na přípravu těsta v mléce rozdrobíme a rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme máslo, vejce, bílek, citronát, rozinky a mléko s droždím a ručně vypracujeme dohladka.Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
  2. Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček a rozdělíme ho na 6 stejných dílů. Hrnečky vyložíme papírem na pečení tak, aby asi 1 cm přečníval. Těsto naneseme do hrnečků a hrnečky položíme na plech. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.


Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 30 minut

3. Minimazance necháme zchladnout, poté vyklopíme.

TIPY:
Pokud nemáme žáruvzdorné hrnečky, můžeme použít formu na muffiny.
Pokud nemáme Droždí čerstvé Dr.Oetker můžeme použít sušené Droždí Dr.Oetker, které nemusíme rozpouštět v mléce, ale pouze smícháme s moukou.


Foto: Dr. Oetker
13. 3. 2016

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků