Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení : asi 10 minut
Na těsto:
6 vajec
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
30 ml oleje
110 g polohrubé mouky
1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
20 g kakaa
Na náplň:
500 g polotučného tvarohu
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
150 g zakysané smetany
4 PL medu
Ješte potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
Příprava:
- Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínový cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny a přidáme olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a zlehka vmícháme do pěny.
- Polovinu těsta rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba : 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení : asi 10 minut
- Stejným způsobem upečeme i druhou polovinu těsta.
- Na přípravu náplně ušleháme tvaroh s vanilínovým cukrem , smetanou a medem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
- Z vychladnutých plátů opatrně odstraníme papír na pečení. . Plát potřeme náplní , přiklopíme druhým plátem, a zlehka přitlačíme . Vložíme asi na hodinu do chladničky.
TIP: Řezy můžeme polít Polevou tmavou Dr.Oetker.
Foto: Dr. Oetker
7. 7. 2016