Sýrové kapsy se špenátem a smetanou jsou výborné teplé, ale můžete si je vzít i na oběd či svačinu do práce a nemusíte je ani ohřívat.
Můžete si je předem připravit i pro návštěvu jako netradiční formu jednohubek. Do hodiny jsou nachystané a potřebovat na ně budete:
Začněte přípravou náplně. Na másle si orestujete nadrobno nakrájenou cibulku, přidáte nastrouhaný česnek a špenát, který jste si připravili podle návodu na obalu. Směs smícháme s nastrouhaným sýrem a smetanou, dochutíte solí a pepřem. Potom si rozválíte listové těsto. Vrchní polovinu kapes můžete ozdobit mřížkováním těsta, spodní část nechte plnou. Následně na plné části kapes nanášejte vychlazenou špenátovo-sýrovou náplň. Pro dokonalé spojení potřete okraj těsta rozšlehaným vejcem.
Mřížkovanou část těsta položíte na těsto s náplní tak, aby se obě poloviny kryly. Nakonec všechno potřete vajíčkem a dáte zapéct do trouby při 200° C asi na čtvrt hodiny. Sýr můžete vybrat podle toho, který máte rádi. Kapsám bude slušet eidam, uzený sýr, mozzarella, niva i syrečky. Hrát si můžete i s dochucením a vyzkoušet třeba chilli, kmín nebo muškátový oříšek.
Připravila: Katka
Foto: Dione