Gastro

Velikonoční recepty: jmenovky na stůl

Sbírání kytiček

Tradiční mazanec nebo beránek, kopřivová polévka a jako hlavní chod „hlavička“ neboli nádivka s uzeným masem – kdo by neznal tradiční velikonoční recepty. Připravte na Velikonoce něco speciálního.

Jmenovky na stůl

Počet kusů: 2 plechy
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 10 minut

Na těsto

• 250 g hladké mouky
• špetka soli
• 100 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
• 1 vejce
• 150 g změklého másla nebo margarínu

Na ozdobení

• 1 balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker
• 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme

• váleček
• formičky na vykrajování (různé tvary)
• papír na pečení

Příprava

1. Na přípravu těsta smícháme na vále mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto.
2. Z těsta vyválíme na lehce pomoučené pracovní desce plát o tloušťce 3 mm. Vykrájíme formičkami různé tvary a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 15 minut

3. Na ozdobení rozehřejeme světlou polevu podle návodu na obale a vychladlé sušenky polijeme. Polevu necháme ztuhnout a tubičkami na sušenky napíšeme jména nebo ozdobíme dle vlastní fantazie.

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků