Kočár z Vídně

V zajímavých prostorách Saského dvora, těsně u Karlova mostu a malostranských mosteckých věží, otevřela své brány první a jediná rakouská restaurace v Praze. Nabízí oblíbené speciality tradiční vídeňské kuchyně. Jmenuje se Kočár z Vídně a sto let starý kočár před vchodem skutečně stojí.

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Šéfkuchař a spolumajitel restaurace Jaroslav Monček vařil několik let ve Vídni a jeho předkové také pocházejí z města na Dunaji. Proto má rakouskou kuchyni v malíčku a ve svém podniku nabízí především průřez vyhlášenou vídeňskou kuchyní. V nabídce samozřejmě nechybí nejslavnější vídeňské jídlo tafelspitz, což je libová a měkoučká hovězí špička, která se podává s křenovou či pažitkovou omáčkou. Mimo jiné jde o nejoblíbenější jídlo císaře Františka Josefa I., jehož busta také vévodí jednoduchému, ale velmi vkusnému interiéru. Příjemnou atmosféru navíc umocňuje reprodukovaná hudba ze 30. let.

Většina Čechů se ovšem bude těšit spíše na slavný vídeňský řízek, který je připraven tradičně z telecího masa a rozklepán tak, že překrývá celý talíř. Dozlatova opečený řízek se podává s vídeňským bramborovým salátem, který je lehčí a svěžejší než tradiční český. Mezi další speciality podniku patří třeba půl tuctu pečených štýrských šneků, hovězí sulc či výtečná vídeňská roštěná s krásně osmaženou cibulkou. Zkrátka nepřijdou ani milovníci ryb, kteří mohou ochutnat třeba candáta na rožni.

Z dezertů rozhodně stojí za zmínku tradiční vídeňský sachr či excelentní palačinka s mákem a povidly, které jsou zařazené do stálé nabídky a podle mnoha gurmetů nemají v Praze konkurenci.

Více informací naleznete na www.kocarzvidne.cz

Připravila: Katka
Foto: Kočár z Vídně
24. 1. 2012

DISKUZE K ČLÁNKU

VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Kavala

Máte rádi řeckou kuchyni? Vyzkoušejte řeckou restauraci Kavala, která už pět let funguje v pražských...

ilustrační obrázek

Hledáte tipy na super restaurace? My jsme je našli!

Víte, že každoročně se vyhlašují výsledky mezinárodních The World 50 restaurants, s nimiž v ČR...

ilustrační obrázek

Grilovací manuál (III. díl)

V minulých dvou dílech našeho Grilovacího manuálu jsem vám radili, jak vybrat gril a co...

ilustrační obrázek

Hubnutí a letní grilování. Jde to dohromady?

Léto máme v plném proudu. Je to báječný čas plných dovolených, výletů a také grilování....

ilustrační obrázek

Hliněná bašta

Hledáte romantické prostředí, kde se můžete skvěle najíst? Navštivte Hliněnou baštu. Určitě vás nezklame.

ilustrační obrázek

Vyhrajte poukázky do Hliněné bašty

Máte rádi romantické prostředí, kde se můžete skvěle najíst? Vyhrajte poukázku do Hliněné bašty. Určitě...

INZERCE

ANKETA

{question}

ŽHAVÉ DRBY

ODŠŤAVŇOVAČ

Zdravím, jaký používáte odšťavňovač? Chtěla bych ...

HRAČKU PRO DÍTĚ

Ahoj ráda bych nějakou pěknou hračku pro syna.Vše ho baví ...

ČAJ

Má někdo zkušenost s čajem zlatobýl?Můžete napsat ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

VDOVSKÝ DŮCHOD

Manžel mi před měsícem zemřel, měl 80 let. Mně je 77 let. ...

DÁLKOVÉ STUDIUM

Dobrý den,
nevíte někdo o nějaké dobré VOŠ, která ...

DÁLKOVÉ STUDIUM

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte o ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz