Sport

Pohyb každý den: trénink na doma

Sbírání kytiček

Zkuste každodenní fitness. Nepotřebujete permanentku, ani speciální oblečení či pomůcky. Zvládnete to doma.

Trénink na doma

Dnes můžeme v domácnosti využívat mnoho moderních vymožeností typu myčka nádobí, pračka. I tak nám zbývá mnoho činností, které musíme udělat. Přemýšlejte o úklidu jako o komplexním tréninku pro celé tělo.

Co všechno můžete doma udělat pro procvičení celého těla?

Při leštění bot nebo drhnutí dřezu zapojujete svaly na předloktí, bicepsy a tricepsy. Při plnění prádla do pračky si dejte koš s prádlem na pračku. Neohýbejte záda, ale kus po kusu dávejte do pračky tak, že pokaždé uděláte dřep.

Při vysávání co nejvíc tlačte sací hadici od sebe a do země. Při tlačení zapojujete bicepsy, hrudní a ramenní svaly. Zkuste také vysát celý byt najednou a nedělat mezi pokoji pauzy. Uvidíte, jak se hned zapotíte. Při vytírání využijte tyč mopu jako oporu a udělejte si po každé místnosti dvacet výpadů na obě dvě nohy. Výpady patří k nejúčinnějším cvikům na celou spodní polovinu těla.

Čas strávený mytím nádobí můžete využít k posilování hýždí. Stahujte a zase povolujte hýžďové svaly. Vytvarujete si tak krásný a pevný zadeček. Až budete příště sledovat televizi, zkuste si v průběhu filmu udělat několik tricepsových kliků na okraji pohovky.

Utírání prachu na vysokých poličkách využijte k posílení lýtek. Vypínejte se na špičky, jak nejvíc to jde. Mytí oken je náročné samo o sobě, protože při něm musíte zapojit svaly celé horní poloviny těla. Pohyb ze strany na stranu tvaruje střed těla a pas.

Když budete potřebovat sundat pár věcí z horních polic skříní, neulehčujte si to tím, že vezmete všechno najednou. Naopak, pro každou věc vystupte na židli zvlášť. Skvěle tak procvičíte nohy a hýždě.

Při vaření se vždy po určité době protáhněte, aby vás nebolela záda. Ustupte kousek od pracovního pultu, opřete se o něj rukama a předkloňte se. Několikrát mírně zakmitejte. Cítit byste měli svaly zad, paží a zadní strany stehen.

Připravila: Eva Čopíková

Zdroj informací: www.anytimefitness.com/ccc/getting-started/18-ways-to-add-more-movement-into-your-day/
Zdroj fotografií: Pexels
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků