Hobby

Tarotový výklad na měsíc květen 2016

Sbírání kytiček

Květen je pátý měsíc gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Zajímavostí je, že začíná ve stejný den v týdnu jako leden následujícího roku. Květen je často nazýván měsícem lásky (máj – lásky čas) a už odpradávna je spojován s nejrůznějšími lidovými oslavami, stavěním májek a milostnými dostaveníčky.Název měsíce je odvozen od kvetoucích stromů a probouzející se přírody.

V květnu je podle tradiční čínské medicíny nejvíce ohroženo srdce, kterému náleží hořká chuť. Proto právě hořké potraviny tento orgán posilují. Vhodné je zařadit do jídelníčku například čekanku, kopřivu, polníček, grep, uvařit si čaj z hlohu obecného nebo si dopřát kvalitní zelený čaj. Srdce je ale třeba posilovat i jinak; zbytečně se nestresovat a otevřít se lásce.


Novoluní nastává 6. května, úplněk 21. května.


Z lidových pranostik si připomeňme například tyto:

  • Prší-li na prvního máje, bude později sucho a neurodí se seno.
  • Na Filipa Jakuba chrousti hučí, o Martině studený vítr fičí.
  • Pankrác, Servác, Bonifác jsou ledoví muži, Žofie je jejich kuchařka.
  • Svatá Žofie políčka často zalije.
  • Když máj vláhy nedá, červen se předá.
  • Mokrý máj – v stodole ráj.
  • Večerní rosy v máji hodně sena dají.
  • Když se v máji blýská, sedlák si výská.

 

BERAN (21.3. – 20.4.)

Berani, květen vám bude přát. Máte nad sebou vysokou ochranu a ať už se pustíte do čehokoli, dobře to dopadne. Zároveň vám květen dává šanci duchovně se posunout, „vyrůst“, pochopit něco, nad čím jste si dlouho lámali hlavu. V oblasti financí je situace stabilní a uspořádaná, nicméně do budoucna se ukáže, že v jisté záležitosti je ještě třeba být trpěliví a pokorní. Budete-li se více soustředit na vztahy, než na práci, i tam je vše na dobré cestě. Nezadaní mohou potkat vhodný protějšek, zadaní znovu objevit kouzlo stávajícího vztahu.


BÝK (21.4. – 21.5.)

Stejně jako duben, i květen má pro vás, milí Býci, nachystány zajímavé věci. Počátkem měsíce počítejte s nečekanou situací, s něčím, co velice urychlí sled následujících událostí. Oblast, která ve vašem životě dlouhodobě stagnuje, se probudí a napovrch vyjde cosi překvapivého. Pokud jde o rodinný život, vše se zdá být stabilní a příjemné; jen si občas udělejte čas i na její starší členy, potřebují vás. Konec května přinese drobné nepříjemnosti. Nejedná se ovšem o nic, co byste nedokázali překonat. Týkat by se měly pravděpodobně vztahových záležitostí; mějte oči otevřené, ať nepřehlédnete signály, které si budou žádat vaši pozornost.


BLÍŽENCI (22.5. – 21.6.)

Květen, na rozdíl od minulého měsíce, má pro vás, milí Blíženci, úplně jiné téma. Jsou jím vztahy a milostné záležitosti. Nejednejte ukvapeně a nedovolte nahromaděným emocím ovládnout vaši mysl. Možná nastupující teplé dny a touha po něčem novém způsobí, že se přestanete cítit dobře tam, kde se aktuálně nacházíte. Jde samozřejmě o přirozený vývoj, na druhé straně, zvláště v oblasti citů, je třeba jednat opatrně, protože některé věci pak už jen těžko vrátíte zpět. Prozatím vám karty radí zachovat si odstup a nic zásadního neřešit. Koncem měsíce se situace uklidní a i vy budete lépe vědět, která cesta je pro vás tou nejlepší.


RAK (22.6. – 22.7.)

Květen Vám, milí Raci, nabízí samé příjemné věci. Celkově byste se měli cítit dobře a spokojeně, protože vás po celou dobu bude provázet pomyslné slunce, které nezapadne, ani když se obloha venku úplně zatáhne. V polovině měsíce byste mohli zaznamenat mírnou únavu a lehkou netrpělivost v záležitosti, které už dlouho věnujete svoji pozornost. Vytrvejte ještě, protože vše je na dobré cestě. Do budoucna se nabízí stabilita a dobré zázemí, ať už jde o finance, rodinu nebo vztahy. V milostných záležitostech karty radí zachovat si lehkost a jistý nadhled; užívejte si, co máte, a radujte se z každého dalšího dne.


LEV (23.7. – 22.8.)

Počátek měsíce s sebou může přinést mírnou únavu a dokonce si možná pár dnů odpočinete doma pod peřinou. Nebraňte se tomu, a pokud to jde, zvolněte trošku. Energie, jakkoli mnoho jí máte, není bezedná a občas je prostě třeba dobít pomyslné baterky. V polovině měsíce se můžete setkat se situací, která vám nebude úplně pochuti a raději byste z ní vycouvali. Vše ale máte zcela ve svých rukách a záleží jen na vás, co z nastalého stavu dokážete pro sebe vytěžit. Váš potenciál je vysoký, jen je potřeba jej objevit a poznat.


PANNA (23.8. – 22.9.)

Květen vám, milé Panny, nabízí zajímavou příležitost v oblasti financí. Možná přijde nová pracovní nabídka nebo samy objevíte možnost, jak si vylepšit svou finanční situaci. Věnujte proto pozornost svým nápadům a zkoumejte nové možnosti. Nenechte se omezovat vlastními obavami, zejména pak argumentací o nedostatku financí pro realizaci vašeho plánu. Vzdušné zámky sice nemají stabilní základ, občas je ale potřeba pohlédnout k obloze a vzpomenout si na své sny. Než něco zcela zavrhnete, zkuste se o tom poradit s někým, komu důvěřujete. V oblasti lásky se blýská na lepší časy. Karty naznačují buď stabilní stávající vztah, anebo dobrou vyhlídku na nový.


VÁHY (23.9. – 23.10.)

Počátek května se vám, milé Váhy, možná bude zdát náročnější, než byste si přály. Situace, ve které se nacházíte, vám nemusí být úplně příjemná a vy pak můžete mít sklon podlehnout temným splínům. Nezoufejte ale, protože je zcela ve vaší moci, dostat se z takové polohy. Polovina května už se tváří o něco přívětivěji. Přirozenou cestou z vašeho života odejde něco, co už pro vás nemá žádný význam. Dlouhodobý vývoj to už stejně naznačoval, proto se nebraňte a připravte se na nové začátky. Ještě bude potřeba obrnit se trpělivostí, ale zasloužený výsledek se zcela jistě dostaví. Usměrněte své emoce a snažte se soustředit především na sebe samotné.


ŠTÍR (24.10. – 22.11.)

Květen, lásky čas. Pro vás to, milí Štíři, platí vrchovatě. Karty vám velice přejí a v oblasti milostných záležitostí naznačují zajímavý posun. Jste-li nezadaní, nabízí se krásná příležitost potkat člověka, jehož energie vás naprosto pohltí. Užívejte květnové dny a dovolte si být konečně šťastní. I do budoucna se totiž toto setkání jeví jako naplňující a stabilní. Koncem měsíce můžete cítit nebývalou potřebu vnitřní sebereflexe; nebraňte se tomu a zaposlouchejte se do vlastního nitra. To, co vám odkryje, je přesně to, co aktuálně potřebujete vědět.


STŘELEC (23.11. – 21.12.)

Hlavním květnovým tématem je pro vás, milí Střelci, trpělivost. Ať už jde o záležitosti finanční, pracovní nebo vztahové. Sny jsou krásná záležitost, ale většinou je třeba žít svůj život tady a teď. Zkuste sundat růžové brýle a pohlédněte na svět v jeho pravých barvách. Možná zjistíte, že ani ty nejsou tak špatné, a možná se vám i časem více zalíbí. Dokážete-li to, váš život se o pěkný kus posune. Vy jste ti, kteří by měli mít moc nad svými dny, vy totiž řídíte svůj vůz života. Pokud jde o milostné záležitosti, bdí nad vámi Velekněz. Ten vás umí hezky posunout a pomůže vám leccos pochopit a přijmout.


KOZOROH (22.12. – 20.1.)

I pro vás, milí Kozorozi, platí známé spojení „máj – lásky čas“. Zdá se, že byste tento měsíc mohli potkat člověka, se kterým vám bude opravdu dobře a nemusí jít pouze o přechodnou záležitost. Jste-li zadaní, objeví se nová vlna lásky a vy si budete připadat jako v období největší zamilovanosti. Hledáte-li práci, máte šanci ji najít. Ve stávajícím zaměstnání máte vysoký potenciál polepšit si. Koncem měsíce pozor – čeká-li vás jednání na úřadech či dokonce u soudu, buďte ostražití. Ze strany člověka, od kterého byste zradu nikdy nečekali, může přijít rána pod pás. Proto dobře važte slova a dříve, než se s něčím svěříte, uvažujte. Dejte na svou intuici, napoví vám.


VODNÁŘ (21.1. – 20.2.)

Vodnáři, možná na vás dopadá jarní únava a shon předchozích dnů. Uvažujte, zda není načase zastavit se a přehodnotit stávající situaci. Pracovně, zdá se, je toho na vás příliš a vy se cítíte bez energie. Květen po vás žádá inventuru dosavadní činnosti a zamyšlení, zda by něco nemělo být jinak. I když se někdy zdá, že stav je bezvýchodný, pokaždé máte možnost volby. Nebojte se změny, květen je ideálním měsícem pro velké činy. Navíc vás tato změna dokáže rychle posunout o pěkný kousek dál a nabídne vám nové perspektivy. Tento měsíc může být měsícem velkého osobního růstu a pochopení.


RYBY (21.2. – 20.3.)

Milé Ryby, květen po vás bude vyžadovat pevný řád a nesnese kompromis, zejména pak po pracovní stránce. Nepouštějte se bezhlavě do nových projektů, vše si hezky předem rozmyslete a naplánujte. Můžete být velice úspěšné, ale bez předchozí analýzy to tentokrát nepůjde. V oblasti citů pozor na přílišnou náladovost a vrtkavost. Podléhat emocím je snadnější, než je zvládat. Jste-li nezadané, koncem měsíce můžete potkat člověka, který splní veškerá vaše očekávání. Dejte ale pozor, abyste ho zase rychle neodehnaly přílišnou horlivostí a přívalem citů.

Chcete-li si nechat vyložit karty jen pro sebe, můžete se na Ilonu obrátit na www.vlastnim-smerem.cz.

Máte-li drobné dotazy, najdete Ilonu v naší poradně.

Připravila: Ilona
Foto: iStock
2. 5. 2016

 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků