Sport

Monolog puberťáka aneb cesta do hlubin prázdné lyžařovy kapsy

Sbírání kytiček

Sobota doma. Hrozný, řikám, h-r-o-z-n-ý. Máma pročítá nejnovější katalog hollywoodských diet a táta sjíždí podruhý čtvrtou řadu Top Gearu. A já mám od třídních schůzek zakázanou wifinu.

Až do maturity prej. No tak voni sice existujou mobilní data, ale já nechci starochy moc dráždit, ještě toho od nich dost potřebuju. 

Předmaturitní mozek jede na kyslík 

Například si chci letos pořádně užít hory. Zkusíme s klukama freeridy. Za těch pár dní co nepařím (hry teda, pro ty starší) mám čas promýšlet, kam pojedeme na sníh. Každý víkend na kopec! Jo! To chceš! A já musím, je to zdravý pohyb na zdravém vzduchu a to se prokysličí mozek a bez toho by to nešlo, to učení. To jsou argumenty pro mámu, která by mě nejradši přikurtovala k psacímu stolu. Prostě mozek chce kyslík, jinak maturita nebude, že jo. Normálně jezdíme na sjezdovky, ale chce to něco nového. 

Freeride, neasi 

Viděl jsem pár epických filmečků o freeridu, to se mi fakt líbí. Jenže – na to by bylo dobré mít tohle: freeridové lyže, nové jsou tak za 16 tisíc, plus vázání za 4 a půl plus epesní boty , ty by byly tak za 5 tisíc a dál pokračovat nemá smysl, protože 25 tisíc, to mi tady v životě nikdo nedá. Ani Ježíšek, hehe. Když jsem teď dostal tu nečekanou jedničku z chemie, tak jsem to zkusil hned vytěžit, ale táta na mě koukal jak Clarkson na embéčko, pro něj je sport dobrej leda v televizi. Mám prej vystačit s kapesným. A všechny případné dary budou až po maturitě. 

S kapesným do půjčovny 

Hm. No nic, takže půjčovna. Naštěstí to není taková prohra. Třeba v Happysportu nepůjčujou aušusy a hlavně mají jen servisovaný lyže, takže si nikde neurvu nohu. Celoroční výpůjčka (od září do září) freeridového kompletu lyže+vázání+boty+hole 2940 Kč. Navíc, když se ukáže, že mi to nesedí, tak je vyměním za jiné. To má své výhody, můžu vyzkoušet jak dlouhé a vykrojené mi sedí nejvíc. Prostřední cesta je koupit si bazarový komplet, lyže s vázáním tak od 4 do 8 tisíc a pak boty, ty se dají koupit za dvojku. Výhoda je, že mají v cajku skluznici i hrany, vázání není z pravěku, takže funguje a je po servisu. Nebo si po sezoně můžu odkoupit ty půjčené. Nebo mi nezbyde než odmaturovat.

KP
Foto: Happy Sport

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků