Máte rádi letní ovoce? A co třeba vyzkoušet lehce netradiční recept plný vitamínů a skvělých chutí?
Ingredience:
• 2 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
• 1/4 hrnku mletého máku
• 1 hrnek rostlinného mléka
• 2 hrnky vypeckovaných třešní
• 3 lžíce přepuštěného másla
• stévie nebo třtinový cukr (dle chuti)
• 5 vajec (4 celá + 1 žloutek)
• 1 balení prášku do pečiva
• 1 lžička vanilkového extraktu
• špetka soli
Postup:
1. Do malého hrnce vlijte mléko, přidejte mák, promíchejte a nechte cca 5 minut vařit. Směs odstavte z plotny a nechte ji vychladnout. Do mísy kuchyňského robotu (např. KitchenAid) vyklepněte 4 celá vejce a 1 žloutek.
2. Přidejte cukr nebo stévii, přepuštěné máslo, vanilkový extrakt, špetku soli a vše nechte robotem vyšlehat dohladka.
3. Do hladké hmoty vlijte makovou směs, vsypte prášek do pečiva a postupně přidávejte mouku. Nasaďte plochý šlehač a nechte robota vypracovat hladké těsto.
4. Do hotového těsta vsypte vypeckované třešně a lehce promíchejte, aby se třešně propojily s těstem.
5. Takto připravené těsto vlijte do pečící formy na chlebíček (já jsem ji pro lepší chuť lehce vymazala kokosovým olejem) a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45-50 minut.
6. Po upečení nechte chlebíček vychladnout a nakrájejte ho na plátky.
Recept připravila bloggerka „Cooking with Šůša“ pro blog.kitchenaid.cz.