
Počet kusů: asi 30
Doba přípravy: asi 40 minut
Na marcipánovou hmotu:
• 300 g Marcipánu Dr.Oetker
• 100 g prosátého moučkového cukru
• 50 g brusinek
• 50 g mletých pistácií
• 50 g sekaných lískových oříšků
Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
• 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker
• cukrová zdobení Dr.Oetker (např. Kuličky zlaté /bílé, Perličky stříbrné Dr.Oetker, Srdíčka Dr.Oetker, Hvězdičky žluté Dr.Oetker, Kuličky duhové Dr.Oetker)
Ještě potřebujeme:
• váleček
• formičky na vykrajování (Ø asi 2 cm)
Příprava:
- Na přípravu marcipánové hmoty propracujeme marcipán s moučkovým cukrem. Marcipánovou hmotu rozdělíme na tři díly, do jednoho dílu zapracujeme brusinky, do druhého mleté pistácie a do třetího lískové oříšky.
- Každý díl vyválíme na pracovní ploše lehce vysypané moučkovým cukrem na čtverec o rozměrech 15 x 10 cm. Formičkami vykrajujeme různé tvary.
- Na ozdobení rozpustíme polevy návodu na obale a marcipánky polijeme. Ještě před zaschnutím polevy ozdobíme cukrovým zdobením dle vlastní fantazie. Marcipánky uložíme až do podávání do chladničky.
- Pokud chceme mít marcipánky uvnitř barevné, můžeme marcipán obarvit přísadami, které nalezneme doma. Na obarvení 100 g marcipánu na tmavě hnědo použijeme 1 zarovnanou kávovou lžičku kakaa, na žluto špetku kurkumy. Na zeleno použijeme 1-2 balíčky Cukrárenského želé zeleného Dr.Oetker a na růžovo 1-2 balíčky Cukrárenského želé červeného Dr.Oetker – použijeme přímo prášek, želé nepřipravujeme s vodou podle návodu. Postupujeme tak, že sypkou přísadu nasypeme na vál, marcipán v ní vyválíme a dobře prohněteme. Přidání těchto přísad neovlivní chuť marcipánek.
TIP: Pokud milujete oříšky, vyzkoušejte na polití adventních marcipánek Polevu de Luxe oříškovou Dr.Oetker.
Foto: Dr. Oetker
15. 11. 2013