
Na jednu porci potřebujete:
- 130g mletého hovězího masa
- 1 lžíce oleje
- 1 velká celozrnná houska
- 1 plátek uvařené červené řepy (nejlépe marinované ve sladkokyselém nálevu)
- Hrst nakrájeného listového salátu
- Kyselá okurka
- 1 lžíce paprikové pasty Ajvar
- 3 kávové lžičky tatarské omáčky Hellmann´s
- Nasekaná nať z jarní cibulky
- Sůl, pepř
Příprava:
Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme.
Housku rozkrojíme natřikrát a všechny části opečeme na grilu z obou stran.
Na spodní díl dáme jednu lžičku tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme polovinu množství salátu, položíme řepu, pomažeme druhou lžičkou tatarské omáčky Hellmann´s a přiklopíme prostředním dílem housky.
Na něj rozetřeme třetí lžičku tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme zbytek salátu, přidáme maso a nahoru naneseme ajvar, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopíme křupavým „víčkem“ housky.
Připravila: Zuzana
Foto: Hellmann´s
23. 5. 2014