Zdraví

Aby bříško nebolelo

Sbírání kytiček

Zácpa, průjem, nepříjemné pocity kolem žaludku. To jsou potíže, které postihnou čas od času každého z nás. 

Příčinou bývá často nevyvážená střevní mikroflóra a špatný způsob stravování. Zdraví svého trávicího ústrojí tak máme mnohdy jen ve svých rukou. Klíčem k řešení je samozřejmě zdravá strava s dostatkem vlákniny, ale pomoci svému tělu můžete jednoduše užíváním probiotik.

Schopnost využít živiny z potravy je k přežití člověka zásadní a zdravé trávení má obrovský význam pro celkový stav organizmu. Pokud není trávicí systém v pořádku, způsobuje celou řadu dalších zdravotních obtíží. Probiotika jsou bakterie, které působí ve střevech a mají pozitivní vliv na celkové zdraví člověka.

Probiotické bakterie především bojují s patogenními, tj. škodlivými bakteriemi o místo a potravu ve střevech. Mají tak zásadní vliv na tvorbu rovnováhy mikroflóry v trávicím ústrojí, a tedy jeho správné fungování. Navíc pomáhají pozitivně stimulovat imunitní systém. Tvorbou kyseliny mléčné také regulují správnou kyselost prostředí ve střevech.

Většina lidí ve středním věku má ve střevech 1,5 kg až 7 kg nestrávených zbytků? Tyto zbytky jsou přitom vysoce toxické a mohou negativně ovlivňovat imunitu člověka, ale také způsobovat nadýmání, zácpu, významně snižovat asimilaci živin a zpomalovat metabolismus. Jak potvrdily realizované studie, denní příjem probiotik může snížit tvorbu potenciálně toxických či karcinogenních sloučenin ve střevech. (zdroj: Zdravastreva.cz)


Žvýkací tablety BIBIFORM

Probiotika můžete svému tělu dodat velmi jednoduše pomocí žvýkacích tablet BIFIFORM®. Obsahují dva druhy probiotických bakterií, a to Bifidobacterium bifidum (BB-12®) a Lactobacillus Rhamnosus GG (LGG®), které pomáhají obnovovat a udržovat přirozenou střevní mikroflóru, podporují správné trávení, pomáhají při nadýmání, bolestech břicha, průjmech nebo zácpě a posilují imunitu. BIFIFORM® žvýkací tablety jsou vhodné pro děti již od 1 roku a pro dospělé.

 

Připravila: Zuzana
Foto: Pixabay

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků